Γιάννενα: Συνεργασία των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Δυρραχίου

Επίσκεψη στο Δυρράχιο πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτριο Δημητρίου συνοδευόμενο από τον εξωτερικό σύμβουλο επικοινωνίας του Επιμελητηρίου Κων. Κυρίτση. 

Το πρόγραμμα της συνάντησης περιελάμβανε εκτός από  επίσκεψη στο Επιμελητήριο Δυρραχίου και σύσκεψη με τον CEO του λιμανιού της πόλης.

Ο CEO Pirro Vengu αφού προχώρησε στην ενημέρωση  για την σημερινή κατάσταση του λιμανιού Δυρραχίου, παρουσίασε και το νέο project με την δημιουργία ιδιωτικής μαρίνας στο παλιό λιμάνι και την δημιουργία νέου εμπορικού με δυνατότητες που μπορούν να εκμεταλλευτούν ακόμη και επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία και του προέδρου του Επιμελητηρίου Δυρραχίου Αlban Isteri o κ. Δημητρίου σημείωσε «ότι είναι ανάγκη η περιοχή της Ηπείρου με τους νέους οδικούς άξονες και με τη συζήτηση που γίνεται για μια ευρύτερη σύνδεση τα επόμενα χρόνια ενδεχομένως μέσω σιδηροδρόμου να αναλυθούν όλες εκείνες οι δυνατότητες για να επιλυθούν προβλήματα εμπορίου και μεταφορών καθώς και ανάπτυξης εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών».

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δυρραχίου ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου τόνισε την ανάγκη άμεσης συζήτησης συνεργασίας μεταξύ των δυο επιμελητηρίων τα οποία συνδέονται και με το Forum of Adriatic and Ionian Chambers of Commerce.

Είναι ευκαιρία σημείωσε, «στο νέο οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται  να βρούμε  τις κατάλληλες λύσεις για το εμπόριο, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό  αλλά και τα προγράμματα, για να ωφεληθούν και οι δυο περιοχές» ενώ ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δυρραχίου τόνισε πως «είναι σημαντικό και για τους δυο αυτή η συνεργασία αφού είναι δυο περιοχές με κοινά χαρακτηριστικά»  και οι δυο τέλος συμφώνησαν πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί επικοινωνία εκ νέου και θα ανταλλαγούν προτάσεις για ένα επιχειρηματικό μνημόνιο συνεργασίας.

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δυρραχίου ξενάγησε την ελληνική αποστολή στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, στην παλαιά πόλη που περιβάλλεται από κάστρο ενώ δεν παρέλειψε να φέρει σε επικοινωνία τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και με επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι από την πλευρά τους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ένα άνοιγμα συνεργασίας με την τους αντίστοιχους στη Ήπειρο.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συνεργασία των Επιμελητηρίων Ιωαννίνων και Δυρραχίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4185886868947360136
item