Γιάννενα: Κοινό αίτημα η διεκδίκηση νέου Αστυνομικού Μεγάρου

Θετικά διακείμενοι στην προοπτική της ανέγερσης ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Θετικά διακείμενοι στην προοπτική της ανέγερσης ενός νέου Αστυνομικού Μεγάρου για την πόλη των Ιωαννίνων δηλώνουν και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πιέζοντας και αυτοί από τη δική τους πλευρά ώστε οι διαδικασίες να τρέξουν όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Το θέμα βέβαια πέραν των καλών προθέσεων όλων των εμπλεκόμενων δεν είναι εύκολο, και μάλιστα έχει χρόνια που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, πλην όμως η πολιτική βούληση του υπ. Προστασίας του Πολίτη και η δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά προγράμματα, λειτουργούν ενισχυτικά προς την κατεύθυνση της αναζήτησης της καλύτερης δυνατής λύσης. 

Με χθεσινές του δηλώσεις στο ITV, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου, Θεόδωρός Κολιοπάνος μετέφερε την θετική διάθεση του συνόλου του προσωπικού για την προοπτική μεταφοράς του Αστυνομικού Μεγάρου από το κέντρο της πόλης. 

Άλλωστε, εκτός από τις υπηρεσιακές δυσκολίες που μεγαλώνουν διαρκώς, η λειτουργία του Μεγάρου εντός του αστικού ιστού προκαλεί δυσαρμονίες και στην ίδια την λειτουργία του κέντρου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Κολιοπάνος τόνισε, ότι αυτό που έχει σημασία είναι να προσδιοριστούν τα επόμενα βήματα και κυρίως να βρεθεί η έκταση και να προχωρήσει το έργο αφού όλοι κατανοούν ότι είναι αναγκαίο να μεταφερθούν εκτός του κέντρου των Ιωαννίνων οι υπηρεσίες της Αστυνομίας.

«Είναι πολλά τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε – ειδικά για τους ηλικιωμένους ή για τις ευπαθείς ομάδες που είναι δύσκολη η πρόσβαση στο Μέγαρο.

Την ίδια ώρα έχουμε ανάγκη από ένα σύγχρονο κτήριο που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε αφού το υφιστάμενο κτήριο είναι παλιό και έχει φτιαχτεί πολλές δεκαετίες πριν και δεν επαρκεί πια για την κάλυψη των σημερινών αναγκών» είπε.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κοινό αίτημα η διεκδίκηση νέου Αστυνομικού Μεγάρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5534372275015406382
item