Άρτα: Μητέρα τριών παιδιών, σύζυγος ιερέα, η μαθήτρια που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην Άρτα

Η Μαρία Παυλίδη, μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος ιερέα, η οποία φοιτούσε στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Άρτας συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απ’ όλα τα σχολεία του νομού μας, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. 

Η ίδια συγκέντρωσε 19.720 μόρια, βαθμολογία κορυφής για τα ΕΠΑ.Λ σε πανελλαδικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και στόχος της είναι η Ιατρική Ιωαννίνων. Οι βαθμολογίες της: Μαθηματικά 20, Ανατομία 20, Υγιεινή 20 και Έκθεση 18,6.

Επικοινώνησα με τη Μαρία Παυλίδη σήμερα το πρωί για να τη συγχαρώ, αλλά και για να ακούσω τη δική της ιστορία ζωής. 

Από τα πρώτα λεπτά της επικοινωνίας μας, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια ιστορία ζωής που αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος για την επιτυχία! Η ίδια, 45 ετών, είναι μητέρα τριών παιδιών, δύο κοριτσιών 11 και 9 ετών και ενός αγοριού 5 ετών. 

Ο σύζυγός της είναι ιερέας εδώ στην Άρτα, είναι ο πατήρ Αντώνιος, ιερέας στον Άγιο Φανούριο στο Γλυκόριζο, τον οποίο η ίδια χαρακτηρίζει “βράχο” της, μιας που ο ίδιος την προέτρεψε και την ενθάρρυνε να ακολουθήσει το εφηβικό της όνειρο: να περάσει στην ιατρική.

Η κα Μαρία, η πρεσβυτέρα Μαρία, είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία σχολή είχε μπει και τότε με επιτυχία ως πρώτη εισακτέα! 

Επιπρόσθετα, έχει κάνει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει εργαστεί ως γεωπόνος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως μόλις έγινε μητέρα σταμάτησε για να αφοσιωθεί στα παιδιά της. Εκείνο το διάστημα ασχολήθηκε ταυτόχρονα με την αγιογραφία επαγγελματικά, στέλνοντας κυρίως εικόνες στο εξωτερικό. 

Η αγάπη της ωστόσο ήταν πάντα η ιατρική, που ενώ θα είχε την ευκαιρία να περάσει και όταν ήταν 18 χρονών, τελικά τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία σκεπτόμενη να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στη Γεωπονική. Τα χρόνια περνούσαν, η ίδια παντρεύτηκε, έγινε μητέρα τριών παιδιών, ασχολήθηκε με τόσα πράγματα όμως μέσα της εξακολουθούσε να “καίει” η αγάπη για την ιατρική. 

Οι γονείς πάντα κάνουν θυσίες για τα παιδιά τους και ο ρόλος της μητέρας είναι καθοριστικός στο μεγάλωμά τους, κάτι που η ίδια γνωρίζει καλά. Με τρία μικρά παιδιά, δύο στο δημοτικό κι ένα μικρότερο, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένεια και στο σπίτι είναι τεράστιες.

Όμως η ίδια βρήκε τρόπο να τα καταφέρει, βρήκε τρόπο να εξισορροπήσει τις ανάγκες της οικογένειάς της με την αγάπη της και την επιθυμία της να εκπληρώσει το όνειρο που είχε από μικρή, να περάσει ιατρική και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο της ιατρικής. 

Μετά λοιπόν από παρότρυνση και ενθάρρυνση του συζύγου της, η ίδια αποφάσισε να κάνει την εγγραφή της στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Άρτας και να φοιτήσει στη Β και Γ Λυκείου. Δύο χρονιές γεμάτες αγώνα, διάβασμα και πολύ ξενύχτι, όπως μου δήλωσε η ίδια. 

Οι καθηγητές της στο ΕΠΑ.Λ την “αγκάλιασαν” και τη βοήθησαν πάρα πολύ, ενώ ταυτόχρονα έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα για να πετύχει να “πιάσει” την επιθυμητή βαθμολογία και θέλει να ευχαριστήσει και αυτούς τους καθηγητές που τη στήριξαν τόσο πολύ στον αγώνα της.

Φυσικά, ο σκοπός της δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν την στήριζαν τόσο πολύ ο σύζυγός της, ο πατήρ Αντώνιος, αλλά και τα μικρά παιδιά της! 

Όσες γυναίκες είναι μητέρες καταλαβαίνουν τις αυξημένες ανάγκες και του νοικοκυριού, αλλά και της φροντίδας τριών παιδιών, και μάλιστα μικρών σε ηλικία. 

Η κα Μαρία μου είπε χαρακτηριστικά ότι την ύλη από τα βιβλία της την έκανε εγγραφή στο κινητό της σε ηχογράφηση για να μπορεί να την ακούει καθώς μαγείρευε ή καθώς έκανε άλλες δουλειές μέσα στο σπίτι. Για το σύζυγό της “δεν έχει λόγια”, όπως μου είπε. Και μετά από πολύ ξενύχτι και πολύ διάβασμα, τα κατάφερε!

Βάσει των βάσεων του 2021 για τα ΕΠΑ.Λ, η ίδια περνάει ιατρική και μάλιστα από τους πρώτους. Φέτος αναμένεται να πέσουν και οι βάσεις. Οπότε, η επιτυχία της είναι δεδομένη! Στο μηχανογραφικό της η ίδια θα δηλώσει την Ιατρική Ιωαννίνων ως πρώτη επιλογή, για να είναι κοντά στην οικογένειά της! 

Κλείνοντας, η Μαρία Παυλίδη θέλει να ευχαριστήσει εκ καρδίας την οικογένειά της, τους φίλους της που τη στήριξαν, τους καθηγητές της και στο σχολείο αλλά και στα ιδιαίτερα που έκανε και πάνω από όλους και απ’ όλα το Θεό για το μεγάλο δώρο Του, όπως μου είπε χαρακτηριστικά.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μητέρα τριών παιδιών, σύζυγος ιερέα, η μαθήτρια που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην Άρτα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7939848302618147250
item