Γιάννενα: Κλείνει η σχολική χρονιά, ανοίγει το καλοκαίρι

Η «Βιβλιοθήκη Γνώσης και Συναισθημάτων» της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων υποδέχτηκε πολλούς μαθητές από όλη την Ελλάδα υλοποιώντας το πρόγραμμα «Η μεγάλη αγκαλιά», με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη.

Μέσα από την ιστορία του βιβλίου καλλιεργήθηκε η ενσυναίσθηση, η ικανότητα, δηλαδή, να  μπαίνουμε στη θέση του άλλου και να κατανοούμε αυτά που βιώνει ένα άλλο άτομο.

Επιπλέον δόθηκε έμφαση σε αξίες όπως η  κατανόηση και η αποδοχή του διαφορετικού. 

Όπως αναφέρεται στον απολογισμό, σε προγραμματισμένες δράσεις, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς συμμετείχαν, σε αυτές, 2020 μαθητές από 101 σχολεία της Ελλάδος. Το πρόγραμμα παρακολούθησαν σχολεία από πολλές περιοχές της Ελλάδας. 

Γνωρίσαμε μαθητές και εκπαιδευτικούς από την Τήλο και την Κω ως τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Καστοριά, την Αιτωλοακαρνανία, το Λουτράκι και φυσικά την Ήπειρο. 

Οι μαθητές απόλαυσαν την ιστορία του βιβλίου καθώς και τις δραστηριότητες που παρουσιάσαμε. Αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους στις ζωγραφιές που μας έστειλαν και τις εκθέτουμε με χαρά.

Το καλοκαίρι

«Η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη ανοίγει πανιά» και θα συντροφεύσει τους μικρούς της φίλους και το φετινό καλοκαίρι με δροσερές ιστορίες και ευχάριστες δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις 29 Ιουλίου. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 10 το πρωί , θα γίνει σε απευθείας μετάδοση (live streaming) το εικαστικό εργαστήρι από το χώρο του Παιδικού Τμήματος της Ζωσιμαίας.

Στο περιβάλλον της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης, https://zosimaialib.gr/  και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μικροί φίλοι θα μπορούν να παρακολουθούν τις δράσεις, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κλείνει η σχολική χρονιά, ανοίγει το καλοκαίρι
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2188766118536600352
item