«Σπουδαίες επιτυχίες» της ΕΛ.ΑΣ χαρακτήρισε ο Θεοδωρικάκος τις συλλήψεις για τις υποθέσεις κοκαΐνης και πορνογραφίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έκανε αναρτήσεις στα social media, σχετικά με τις δύο μεγάλες επιτυχίες της ΕΛΑΣ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αποτελεσματικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι αστυνομικοί. 

Πρόκειται για την κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη και τη σύλληψη μέλους κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας.

Ο κ.Θεοδωρικάκος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Δύο σπουδαίες επιτυχίες της ΕΛΑΣ: Σύλληψη 43χρονου για κατοχή 2,5 εκατ. αρχείων πορνογραφικού υλικού και κατάσχεση 300 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζουμε δυναμικά με πράξεις για την ασφάλεια των πολιτών».

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους 4 Βρετανούς με τα 300 κιλά κοκαϊνης

Στο
 Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι τέσσερις Άγγλοι συλληφθέντες από τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που έγινε στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών, κατά την οποία κατασχέθηκαν 300 κιλά κοκαϊνης.

Εις βάρος των τεσσάρων αλλοδαπών ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για κατ' επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης κατά συναυτουργία, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για της παράνομη κατοχή όπλων. 

Σε έναν από τους κατηγορούμενος του αποδίδεται και η πράξη για βία κατά δημοσίων υπαλλήλων.

Συνελήφθη άτομο με πάνω από 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων

Πάνω από 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκου βρέθηκε στα αρχεία ενός ατόμου που έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από μεγάλη έρευνα που έγινε στο Darknet σε συνεργασία  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με την Europol.

Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποίησε πληροφορίες που προέκυψαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο σκοτεινό διαδίκτυο που πραγματοποίησαν οι γαλλικές Αρχές. Στη συνέχεια εντοπίστηκαν στην Ελλάδα τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη. 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα από την οποία προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου και εντοπίστηκε ο τόπος κατοικίας του, στην Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δράμα.

Οι Αρχές έφτασαν στο σπίτι του υπόπτου για έρευνα κατά τη διάρκεια της οποίας, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 43χρονο υπάλληλο σούπερ μάρκετ, άγαμο. Το σκληρό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του κατά πληροφορίες δεν είναι πρωτογενές, και σοκάρει καθώς περιλαμβάνει  πορνογραφία με ανηλίκους ακόμα και 3 - 5 ετών.

epirusblog.gr
5 of 5
«Σπουδαίες επιτυχίες» της ΕΛ.ΑΣ χαρακτήρισε ο Θεοδωρικάκος τις συλλήψεις για τις υποθέσεις κοκαΐνης και πορνογραφίας
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2432084677987999193
item