Κοζάνη: Σφοδρή καταιγίδα πλημμύρισε την πόλη - Έγινε "πισίνα" η κεντρική πλατεία

Σφοδρή καταιγίδα έπληξε σήμερα Πέμπτη 9/6/2022 την Κοζάνη, με τους δρόμους να πλημμυρίζουν και τα οχήματα να κινούνται μόλις και με τα βίας.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Kozanimedia.gr, πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κεντρική πλατεία της Κοζάνης μετατράπηκε σε…”πισίνα”, από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν στην πόλη, σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσιεύουν τα τοπικά ΜΜΕ.

Κακοκαιρία "GENESIS"

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία που εξέδωσε Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, το βαρομετρικό χαμηλό στην ανώτερη ατμόσφαιρα που βρίσκεται στην Ιταλία κινείται νότια νοτιοανατολικά με αποτέλεσμα την κακοκαιρία με το όνομα "GENESIS" που θα επηρεάσει κυρίως τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα από σήμερα Πέμπτη έως και το βράδυ του Σαββάτου με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και από ισχυρούς ανέμους.

Εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισημαίνει την ανάγκη να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Πρόκειται για ένα ακραίο φαινόμενο, στο οποίο οι επιστήμονες έχουν αποδώσει χαρακτηριστικά "κόκκινου συναγερμού".

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

"Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους πολίτες στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίζουμε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθούμε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

Δεν διασχίζουμε ΠΟΤΕ χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα. Για κανέναν λόγο!

Παρακολουθούμε τις σχετικές ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες των Αρχών.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την καταιγίδα στην Κοζάνη:

ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ


epirusblog.gr
5 of 5
Κοζάνη: Σφοδρή καταιγίδα πλημμύρισε την πόλη - Έγινε "πισίνα" η κεντρική πλατεία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6214632144774351427
item