Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε διμοιρία ΜΑΤ με πέτρες και φωτοβολίδες [εικόνες]

Ενταση επικράτησε κατά τις νυκτερινές ώρες της Τετάρτης, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όταν αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, σκηνές απόλυτου χάους έζησαν τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, κάτοικοι που διαμένουν γύρω από την πλατεία Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, από νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, βρίσκονταν στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή το προγραμματισμένο μπαρ οικονομικής ενίσχυσης με συνοδεία μουσικής που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καλλιθέας από αντιεξουσιαστές. 

Η παρουσία των ΜΑΤ προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση τόσο στους ίδιους αλλά και σε κατοίκους της περιοχής, καθώς είναι μία συνηθισμένη κινητοποίηση από την πλευρά τους.

Περίπου στις 22:00 οι αντιεξουσιαστές απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση περισσότερων ατόμων στο σημείο, με αποτέλεσμα να ανταποκριθούν περίπου 50. 

Λίγες ώρες αργότερα, όπου είχε απομείνει πλέον λίγος κόσμος στην πλατεία, ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ των δύο, με την πλευρά των αντιεξουσιαστών να φωνάζει συνθήματα και να ρίχνει πέτρες στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και οι τελευταίοι να απαντούν με εκτεταμένη χρήση χημικών, τα οποία προκάλεσαν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα. Παράλληλα, σημειώθηκαν φθορές σε ένα σταθμευμένο όχημα.

Ανθρωποκυνηγητό στη Θεσσαλονίκη

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα στενά της Άνω Πόλης μέχρι και στην οδό Κασσάνδρου, με την αστυνομία να προχωρά σε έξι προσαγωγές ατόμων. Σημειώνεται πως αν και μετά τα επεισόδια δεν βρισκόταν κανείς στην πλατεία, μία διμοιρία των ΜΑΤ παρέμεινε έως και τις 2 το βράδυ.

Δείτε εικόνες από την πλατεία στη Θεσσαλονίκη:

Ανδρες των ΜΑΤ στην πλατεία Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη / thesstoday.gr

Επεισόδια γύρω από την πλατεία Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη / thesstoday.gr

Επεισόδια γύρω από την πλατεία Καλλιθέας στη Θεσσαλονίκη / thesstoday.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε διμοιρία ΜΑΤ με πέτρες και φωτοβολίδες [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7496772967165524783
item