Πρέβεζα: Θετικός ο απολογισμός για τις λιμνοθάλασσες της Π.Ε Πρέβεζας από την αρμόδια επιτροπή

Θετικά κρίνεται από την αρμόδια επιτροπή ελέγχου μισθωμένων ιχθυοτρόφων υδάτων Π.Ε Πρέβεζας τα αποτελέσματα χρήσης για το σύνολο των λιμνοθαλασσών του έτους 2021-2022.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Ελπίδα" είχε επιπτώσεις στη λιμνοθάλασσα Τσοπέλι που είναι και η πιο ρηχή ωστόσο από την γενική εικόνα των εκμεταλλεύσεων προκύπτει ότι αθροιστικά στις εξεταζόμενες λιμνοθάλασσες η παραγωγή και η αξία της διατηρούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα παρά την επίδραση του καιρικού φαινομένου.

Πέραν των χαρακτηριστικών ειδών των λιμνοθαλασσών (κεφαλοειδή, τσιπούρες, χέλια, λαβράκια κλπ) συνεχίζουν να εμφανίζονται και είδη όπως η αθερίνα και ο μπλε κάβουρας.

Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ενέργειες που καταβάλλει ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός για την βελτίωση των εγκαταστάσεων, την προστασία από την παράνομη αλιεία , την ανάπτυξη εναλλακτικών δραστηριοτήτων αλ.τουρισμού κλπ αλλά και στα προγράμματα που συμμετέχει για την βελτίωση της διαχείρισης των λιμνοθαλασσών αλλά και την προστασία των οικοσυστημάτων.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Θετικός ο απολογισμός για τις λιμνοθάλασσες της Π.Ε Πρέβεζας από την αρμόδια επιτροπή
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3482520388544037713
item