Θεσπρωτία: Διαφημίστηκε η περιοχή με τον καλύτερο τρόπο...

Πολύ καλή κίνηση αποδείχθηκε η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας, οργάνωσε για πρώτη φορά, στις 31 Μαΐου 2022,  στο νέο λιμάνι Ηγουμενίτσας, "την Ημέρα Γευσιγνωσίας".

Μάλιστα καλομαγειρεμένα και εύγευστα τοπικά φαγητά δόθηκαν και στους επιβάτες κρουαζεροπλοίου, που είχε καταπλεύσει στην Ηγουμενίτσα και ήταν το πρώτο για το 2022.   

Είναι ενδεικτικό ότι τα φαγητά εντυπωσίασαν οπτικά και γευστικά και τους αξιωματικούς και σεφ του κρουαζιερόπλοιου.

Οι σεφ και οι φοιτητές του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, με βάση τα ψάρια της Θεσπρωτικής Ιχθυοκαλλιέργειας και προϊόντα της Θεσπρωτικής γης, ετοίμασαν πλήθος εδεσμάτων, με πολλές και διαφορετικές παρασκευές,  Παράλληλα προβάλλονταν προωθητικά βίντεο του έργου τόσο με τις μονάδες της ιχθυοκαλλιέργειας όσο και με συνταγές και τρόπους παρασκευής των ψαριών, και η εκδήλωση πλαισιώνονταν από μουσικό πρόγραμμα αλλά και τραγούδι από καλλιτέχνη, για την ευχαρίστηση των επισκεπτών.

Εντός του 2022, με πρόβλεψη για τις αρχές Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται και η υλοποίηση της δεύτερης Ημέρας Γευσιγνωσίας στην Ηγουμενίτσα, προσδοκώντας σε μεγαλύτερη συμμετοχή του κοινού από όλη τη Ήπειρο.  

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και ο Σύλλογος Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας ευχαριστούν ιδιαίτερα, για την συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης:

-         Τον ΟΛΗΓ ΑΕ, Διοίκηση και προσωπικό, που στήριξαν την πρωτοβουλία, διέθεσαν το χώρο και τον εξοπλισμό, και υποστήριξαν δυναμικά την ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης σε όλα τα στάδια. Ειδικά ευχαριστούμε τον Δ/νων Σύμβουλο κο Αθ. Πορφύρη και την Πρόεδρο κα Ρ. Δηλαβέρη.

-         Το Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας, Τμήμα «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)» και ειδικά τους Σεφ Χρήστο Λαβδανίτη & Μαρία Ζώη που πρωτοστάτησαν στην οργάνωση λειτουργίας του Τμήματος, αλλά και τους φοιτητές, για τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα που ετοίμασαν, το Τμήμα «ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ» και «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ» για την συμβολή και την δυναμική συμμετοχή τους σε αυτή, και φυσικά τον Διευθυντή του Δ.ΙΕΚ κο Δημήτριο Μπέλλο που αγκάλιασε αμέσως την πρωτοβουλία μας και υποστήριξε τα τμήματα του ΔΙΕΚ στην εκτέλεση του έργου τους καθ’ όλη την διάρκειά του.

-         Τον κο Γεώργιο Ζέρβα και την κα Ζεϊμπέκογλου Κυριακή «ΘΥΑΜΙΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΖΕΡΒΑ-THIAMIS ZERVAS WINERY» που παρείχαν άφθονο εξαιρετικό οίνο παραγωγής κι εμφιάλωσής τους.








epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Διαφημίστηκε η περιοχή με τον καλύτερο τρόπο...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 9122452794599227198
item