Επιταχύνοντας τη μετάβαση της Ελλάδας προς ένα αισιόδοξο ψηφιακό μέλλον

Τον Οκτώβριο του 2020, όταν η Microsoft ανακοίνωσε τη μεγάλη επενδυτική της πρωτοβουλία Gr for Growth, δεσμεύθηκε να συμβάλλει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας και να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης για ανθρώπους, επιχειρήσεις και οργανισμούς, με όχημα την τεχνολογία.

Sponsored Content

Σήμερα, η πρωτοβουλία Gr for Growth καταγράφει, ήδη, ένα σημαντικό αποτύπωμα σε επίπεδο τεχνολογικών επενδύσεων, μετασχηματισμού επιχειρήσεων, εκπαίδευσης ανθρώπων σε νέες ψηφιακές δεξιότητες και πραγματοποίησης έργων με σημαντική θετική επίδραση στην κοινωνία και τον πολιτισμό.

Η μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία σύγχρονων data centers που θα δώσουν πρόσβαση σε καλύτερες, ταχύτερες, ασφαλέστερες και πιο «πράσινες» cloud τεχνολογίες αλλά και κίνητρο για την ανάπτυξη νέων cloud υπηρεσιών και εφαρμογών, δρομολογείται με την ένταξη του σχεδίου της Microsoft στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων που θα επιτρέψει την ταχύτερη υλοποίησή του.

Στον τομέα του Πολιτισμού, το Gr for Growth «επένδυσε» στο έργο «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος», που υλοποίησε το Υπουργείο Πολιτισμού με τη χορηγία της Microsoft. Τεχνολογίες αιχμής,  όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα, αξιοποιήθηκαν για να δώσουν τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους, σε όλο τον κόσμο να βιώσουν με νέο τρόπο την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά, μέσα από ακριβείς ψηφιακές αναπαραστάσεις των μνημείων της Αρχαίας Ολυμπίας, που αποτελεί σύμβολο διαχρονικών οικουμενικών αξιών. 


Παράλληλα, το Gr for Growth έγινε πλατφόρμα συνεργασίας και υποστήριξης οργανισμών που δημιουργούν ευκαιρίες ενσωμάτωσης για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

 Έργα όπως το «Start School», που εκπαιδεύει αστέγους σε ψηφιακές δεξιότητες για να βελτιώσει τις προοπτικές απασχόλησης τους ή το «Extra Millers», που αξιοποιεί την τεχνολογία για να βελτιώσει την πρόσβαση ανθρώπων με αναπηρία σε τουριστικούς προορισμούς, υποστηρίχθηκαν από το Gr for Growth και τη Microsoft.

Στον τομέα των επιχειρήσεων, το Gr for Growth ταυτίστηκε με στρατηγικές συνεργασίες που θα επιταχύνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό μεγάλων επιχειρήσεων – πρωταθλητών της εθνικής οικονομίας, όπως η ΔΕΗ και η Τράπεζα Πειραιώς, που μεταβαίνουν στο cloud για να βελτιστοποιήσουν τις λειτουργικές τους διαδικασίες και τις υπηρεσίες προς τους πελάτες τους.

Η σημαντικότερη όμως επένδυση του Gr for Growth στην Ελλάδα, αφορά τους ανθρώπους από τους οποίους ξεκινά και ολοκληρώνεται κάθε προσπάθεια για συλλογική πρόοδο και εξέλιξη. 

Με δέσμευση να παρέχει 100.000 εκπαιδεύσεις και σημαντικό αριθμό πιστοποιήσεων σε νέες ψηφιακές δεξιότητες που θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές θετικής επίδρασης του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, το Gr for Growth της Microsoft ενδυναμώνει επαγγελματίες, επιχειρηματίες, εργαζόμενους αλλά και άνεργους με ψηφιακή γνώση και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες της τεχνολογικής μετάβασης.

Στην προσπάθεια αυτή, η Microsoft συνεργάζεται και υποστηρίζει σημαντικούς οργανισμούς.

Για παράδειγμα, το Gr for Growth υποστηρίζει την επιμόρφωση 3.000 στελεχών του Δημοσίου τομέα, μέχρι το τέλος Ιουνίου 2022, μέσω της συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). 

Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, στελέχη του Δημοσίου αποκτούν τις απαραίτητες δεξιότητες για να αυτοματοποιούν διαδικασίες, να διαχειρίζονται και να αναλύουν δεδομένα και να αξιοποιούν τις δυνατότητες του cloud, ώστε να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε πολίτες και επιχειρήσεις συμβάλλοντας στην ψηφιακή ολοκλήρωση της δημόσιας διοίκησης.

Πρόσφατα, στο πλαίσιο του Gr for Growth, η Microsoft συνεργάστηκε με τον ΟΑΕΔ για να προσφέρει δωρεάν κατάρτιση σε 1.000 άνεργους, εκπαιδεύοντάς τους στην αξιοποίηση εφαρμογών cloud, με στόχο να τους βοηθήσει να επανενταχθούν, με καλές προοπτικές, στην αγορά εργασίας και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο προσωπικό και επαγγελματικό μέλλον.

Επιπρόσθετα, σε συνεργασία με το ReGeneration, το Gr for Growth βάζει τις σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες ψηλά στα βιογραφικά σημειώματα νέων αποφοίτων και δημιουργεί ευνοϊκότερες προϋποθέσεις στην αγορά εργασίας τόσο για τους υποψήφιους όσο και για τις επιχειρήσεις.

Με 3 εξειδικευμένες ακαδημίες, περισσότερους από 1.150 ωφελούμενους, 52.000 ώρες εκπαίδευσης σε εφαρμογές cloud και τεχνητής νοημοσύνης και δωρεάν πρόσβαση σε διαδικτυακά μαθήματα που αφορούν τις τεχνολογίες της Microsoft για 4.000 νέους, η συνεργασία της Microsoft με το Regeneration, στο πλαίσιο του Gr for Growth, αποτελεί παράδειγμα κοινής δράσης με θετική επίδραση και πολλαπλασιαστική δυναμική.

Ωστόσο, για τη Microsoft, το Gr for Growth είναι κάτι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των δράσεων και του αντίκτυπου που έχουν για την ελληνική κοινωνία και οικονομία: Το Gr for Growth είναι ταυτόχρονα όραμα, αποστολή και κίνημα που φέρνει την τεχνολογία πιο κοντά σε κάθε άνθρωπο, επιχείρηση και οργανισμό στην Ελλάδα με στόχο να συμβάλλει στο συλλογικό άλμα προς ένα αισιόδοξο ψηφιακό μέλλον.

data center
epirusblog.gr
5 of 5
Επιταχύνοντας τη μετάβαση της Ελλάδας προς ένα αισιόδοξο ψηφιακό μέλλον
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1584519023387392613
item