Βρετανία: Ακόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις για ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπόρις Τζόνσον

Ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο για την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, θα μπορούσε να ανακοινωθεί ακόμα και εντός της ημέρας, καθώς οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού, προετοιμάζονται για μια δοκιμασία της ηγεσίας του.

Ένας υπουργός παραδέχτηκε ότι το Συντηρητικό Κόμμα «μπορεί κάλλιστα» να διεξαγάγει ψηφοφορία για το αν θα παραμείνει ο Τζόνσον ως ηγέτης, αλλά τον υποστήριξε για να «αντιμετωπίσει» τους αντάρτες που τον καλούν να παραιτηθεί.

Όπως ενημέρωσε μέσω Twitter η δημοσιογράφος των Times, Λούσι Φίσερ, η ψήφος εμπιστοσύνης αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμη και εντός της ημέρας:

Όπως γράφει: «Έκτακτο: Η ψήφος εμπιστοσύνης στον Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ανακοινωθεί σήμερα το πρωί, πληροφορουμαι. Ο Sir Graham Brady αναμένεται να κάνει μια δήλωση στην κάμερα γύρω στις 8 το πρωί, επιβεβαιώνοντας ότι το όριο των 54 επιστολών έχει εκπληρωθεί, όπως μου είπαν».

BREAKING: A confidence vote in Boris Johnson is set to be announced this morning, I understand.

Sir Graham Brady is expected to make a statement to camera around 8am confirming that the threshold of 54 letters has been met, I'm told.

— Lucy Fisher (@LOS_Fisher) June 6, 2022

Σύμφωνα με τους κανόνες του Συντηρητικού Κόμματος, εάν 54 επιστολές από βουλευτές σταλούν στον Sir Graham Brady –τον πρόεδρο της Επιτροπής των Συντηρητικών του 1922– ζητώντας εκλογή για την ηγεσία, τότε καλείται ψηφοφορία.

Σχεδόν 30 βουλευτές των Τόρις προέτρεψαν δημοσίως τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί εν μέσω των αποκαλύψεων για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ωστόσο, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι περισσότεροι βουλευτές θέλουν ιδιωτικά να φύγει και ότι αρκετές επιστολές που απαιτούσαν ψήφο εμπιστοσύνης έχουν υποβληθεί για να πυροδοτήσουν μια τέτοια αναμέτρηση.

epirusblog.gr
5 of 5
Βρετανία: Ακόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις για ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπόρις Τζόνσον
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4507463711310619052
item