Η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ στη συνάντηση Ν. Δένδια με τον Εμιρατινό ΥΠΕΞ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον Νίκο Δένδια, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν (Abdullah bin Zayed Al Nahyan). 

Κατά τη συνάντησή των δύο υπουργών Εξωτερικών στο Άμπου Ντάμπι, διεξήχθησαν παραγωγικές συνομιλίες για την εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τη συνεργασία σε οικονομία, εμπόριο, επενδύσεις και σε περιφερειακά ζητήματα, ενεργειακό, κατάσταση στον Κόλπο, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας. 

Σε δηλώσεις σε Έλληνες δημοσιογράφους πριν τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah Bin Zayed Al Nahyan, ο έλληνας υπΕΞ σημείωσε: Βρίσκομαι σήμερα στο Άμπου Ντάμπι, για να συναντήσω τον ομόλογό μου, Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχη Abdullah. Κατ’ αρχάς, η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της υπογραφείσας Συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με την Κοινή Συνεργασία στην Εξωτερική Πολιτική και την Άμυνα. 

Θα ήθελα να τον ενημερώσω για το τι αντιμετωπίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο, την τουρκική προκλητικότητα και την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας νησιών του Αιγαίου. 

Από εκεί και πέρα, θα ήθελα να κάνουμε μια αξιολόγηση του επενδυτικού-οικονομικού φόρουμ που έγινε στην Αθήνα, με μεγάλη επιτυχία κατά την άποψή μας, και που αφορά επενδύσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ελληνική οικονομία. 

Αλλά επίσης, να κάνουμε μια γενικότερη κατόπτευση της περιοχής, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και την κατάσταση στη Συρία, τη Λιβύη, το Σαχέλ και γενικά στη Μέση Ανατολή. Νομίζω ότι είναι πάντοτε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση. 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν στην ευρύτερη περιοχή και έχουν ήδη αποδείξει τον ρόλο τους σαν μια δυναμική γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ινδία.

epirusblog.gr
5 of 5
Η εμβάθυνση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΑΕ στη συνάντηση Ν. Δένδια με τον Εμιρατινό ΥΠΕΞ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4396242592592524768
item