Τι να κάνετε αν έχετε κανονίσει καλοκαιρινές διακοπές μαζί αλλά σκέφτεστε τον χωρισμό;

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και εσύ ανυπομονείς να ξεκινήσεις τις διακοπές σου. Αυτές τις ημέρες χαλαρώσεις που σκεφτόσουν ότι θα περάσει με τον σύντροφό σου.

Τι γίνεται όμως όταν ξεκινάς ένα ζευγαροταξίδι, αλλά το μυαλό σου τριγυρνάει η σκέψη του χωρισμού;

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να σκεφτείτε πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας.

Ο βαθμός της επιθυμίας

Όλα ξεκινούν από εκεί. Ο χωρισμός θα περάσει πολλές φορές από το μυαλό σου, ειδικά μετά από έναν μεγάλο τσακωμό. Είναι μία τέτοια φάση ή έχεις φτάσει στο τελικό στάδιο; Μόνο εσύ ξέρεις σε ποιο στάδιο της σχέσης βρίσκεσαι και αν όντως θέλεις να χωρίσεις οριστικά και αμετάκλητα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές ως ευκαιρία

Κακά τα ψέματα, οι καλοκαιρινές διακοπές έρχονται για να σε αποφορτίσουν και να σε χαλαρώσουν. Μπορεί δηλαδή να χρειάζεσαι μόνο μία παραλία της Αμοργού ή ένα ταβερνάκι της Ιθάκης για να νιώσεις αμέσως καλύτερα με τα πάντα. 

Είναι η ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά, συναισθηματικά, σεξουαλικά και επικοινωνιακά. Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να γίνουν το reset της σχέσης και να αναθεωρήσεις. Να έχεις δηλαδή τη νηφαλιότητα που χρειάζεται για να εκτιμήσεις διαφορετικά τη σχέση και τον σύντροφο που έχεις.

Οι καλοκαιρινές διακοπές ως ευκαιρία (χωρισμού)

Όλα μέσα στη ζωή είναι. Εδώ χωρίζουν ζευγάρια στις διακοπές, ενώ δεν το σκέφτονταν καν. Ως γνωστόν, οι διακοπές είναι ένα μεγάλο τεστ για ένα ζευγάρι. Εκτός αν έχεις ζήσει καραντίνα, οπότε ξέρεις. Αν αντέχεις το ταίρι σου στις διακοπές, με τις παραξενιές, τα ελαττώματα, (αντίστοιχα κι εκείνος), είναι και πιθανότερο να αντέξετε μαζί.

Αν όμως σκέφτεσαι τον χωρισμό και πάρεις το ρίσκο να πάτε μαζί διακοπές, να είσαι και έτοιμη για όλα. Αν είσαι στα όριά σου, μπορεί να περάσεις πολύ κακές διακοπές, με γκρίνια και νεύρα. Ίσως ένας μεγάλος καβγάς να λειτουργήσει καταλυτικά και μετά θα ψάχνεις εισιτήριο επιστροφής και ας ελπίσουμε ότι δεν έχεις κλείσει να πας σε νησί με ένα δρομολόγιο ανά 4 μέρες.

Μήπως να επικοινωνήσεις;

Κάποια θέματα συζήτησης είναι επώδυνα, τι να κάνουμε; Αν δεν μιλήσεις στον σύντροφό σου για αυτά που σε προβληματίζουν για τη σχέση σας, με ποιον θα το κάνεις; Με την κολλητή σου θα μου απαντήσει κι εγώ σου λέω ότι είναι λάθος. 

Μόνο ο άμεσα ενδιαφερόμενος μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις τη λύση. Αν η σχέση οδεύει στον χωρισμό, η ανοιχτή επικοινωνία μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους. Μπορεί να σκέφτεται κι εκείνος τα ίδια. Ή μπορεί να είναι διατεθειμένος να δει τα πράγματα αλλιώς.

epirusblog.gr
5 of 5
Τι να κάνετε αν έχετε κανονίσει καλοκαιρινές διακοπές μαζί αλλά σκέφτεστε τον χωρισμό;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3733508667653740611
item