Παρασκευάς Σελίμ: Από τις λάσπες του Δενδροποτάμου σε διαγωνισμό Ρομποτικής στη Νέα Υόρκη

Την ιστορία του νεαρού, Ρομά, Παρασκευά Σελίμ, αποκάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

Μια διαφορετική επίσκεψη δέχτηκε, σήμερα, στο Διοικητήριο, ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης

Μαζί με τον πατέρα Αθηναγόρα, τον ιδρυτή του Φάρου του Κόσμου, βρέθηκε στο γραφείο του ένας νεαρός Ρομά, ο Παρασκευάς Σελίμ, που, από «την πάνω πλευρά του περιφερειακού δρόμου της Θεσσαλονίκης», όπως λέει κι ο ίδιος, βρέθηκε να περπατά στους δρόμους της Νέας Υόρκης, συμμετέχοντας σε ομάδα Ρομποτικής, για έναν διεθνή διαγωνισμό!

Ο κ. Καλαφάτης ανάρτησε την ιστορία του Παρασκευά, αλλά και το μήνυμα που ο νεαρός περνάει, μιλώντας σε σχολεία της χώρας: «Σήμερα στο Διοικητήριο, με τον πατέρα Αθηναγόρα και τον Παρασκευά Σελίμ, που είναι ζωντανό παράδειγμα για όλους μας. Με πείσμα και υπομονή άλλαξε το μέλλον του. 

Είχε ανάγκη, όπως λέει κι ο ίδιος, να μάθει γράμματα. Έβλεπε παιδιά να μιλάνε με ψηλά το κεφάλι και, όπως λέει, τους θαύμαζε. 

Έτσι αποφάσισε να διαβεί την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης και, 16 ετών,  να συνεχίσει το σχολείο από τη 2α Δημοτικού, όπου το είχε παρατήσει. Εκεί έμαθε για τον Φάρο του Κόσμου και τη μεγάλη οικογένεια του Φάρου. 

Τέλειωσε το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο. Από τις λάσπες του Δενδροποτάμου περπάτησε στη 52nd st. της Νέας Υόρκης, βρέθηκε σε προσομοίωση δίκης στη θέση του δικαστή και μίλησε στη Βουλή των Εφήβων, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...  Δηλώνει αποφασισμένος να αλλάξει τον τόπο του. Του το εύχομαι, από την καρδιά μου.

Κρατώ το μήνυμά του: "Δεν υπάρχουν άπιαστα όνειρα. Μόνον οι άνθρωποι που τα ΄χουν παρατήσει''...», ανάρτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: skai.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Παρασκευάς Σελίμ: Από τις λάσπες του Δενδροποτάμου σε διαγωνισμό Ρομποτικής στη Νέα Υόρκη
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5680118974901099326
item