Άρτα: Η έλλειψη εργατών θα μειώσει την παραγωγή ακτινιδίων ...

Σε ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για την αγροτική παραγωγή της χώρας μας, όπως και για τον κλάδο της μεταποίησης, εξελίσσεται το θέμα της έλλειψης εργατικών χεριών...
Εκπρόσωποι συνεταιρισμών, παραγωγοί, έμποροι, αλλά και αυτοδιοικητικοί παράγοντες περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα, στη διάρκεια της ημερίδας «Εργάτες γης-εργάτες συσκευαστηρίων», την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα από την έλλειψη εργατών, η οποία απειλεί να συρρικνώσει την αγροτική παραγωγή και να επηρεάσει την ποιότητα των προϊόντων μας.

Προβληματική εικόνα παρουσιάζει η περιοχή της Άρτας. Ο Χρήστος Κολιός, από τον Όμιλο Κολιός ΑΒΕΕ, επεσήμανε ότι και στην περιοχή του η κατάσταση δεν είναι καλή και ότι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα με τα ακτινίδια στα κτήματα, στα συσκευαστήρια, όπως και στον τουρισμό.

«Η κακή ποιότητα του προϊόντος μας οφειλόταν στην αργή συγκομιδή των ακτινιδίων, επειδή δεν υπήρχαν εργατικά χέρια, παρά την αύξηση του μεροκάματου στην οποία προχωρήσαμε. 
Οι Βούλγαροι εργάτες που φέραμε προτίμησαν την Ολλανδία, γιατί είχε υψηλότερα μεροκάματα», ανέφερε ο κ. Κολιός, ο οποίος ζήτησε τη λήψη άμεσων μέτρων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα μειωθεί η παραγωγή ακτινιδίου.

Στο ζήτημα των καταλυμάτων και στη βελτίωσή τους αναφέρθηκε και ο Ευάγγελος Χρηστάκης του ΑΣ Παραγωγής, Εμπορίας, Διακίνησης και Εξαγωγής Ακτινιδίων Δ. Αρταίων. 
«Έχουμε τεράστιο πρόβλημα, γιατί δεν υπάρχουν χώροι στην Άρτα όπου να μπορούμε να φιλοξενήσουμε τους εργάτες γης. Να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια από όλους για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα», τόνισε. 

Για κοινωνικό ζήτημα έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας, Βασίλης Ψαθάς. Όπως είπε, από τη μια πλευρά, ζητάμε εργατικό δυναμικό από ξένες χώρες και, από την άλλη, η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί αυτούς τους ανθρώπους, ενώ επεσήμανε και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των εργατών γης.

(Με πληροφορίες από notospress.gr)
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Η έλλειψη εργατών θα μειώσει την παραγωγή ακτινιδίων ...
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5626554232275716496
item