Γιάννενα: Δήμος Ζίτσας - Παρουσία Της Υφυπουργού Μετανάστευσης Και Ασύλου Οι Υπογραφές Για Τα Πεζοδρόμια Και Τον Οδοφωτισμό Στον Άγιο Ιωάννη

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνου Λογοθέτη και του Ειδικού Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελου Κωνσταντίνου. 


Η συνάντηση επισφραγίστηκε με την υπογραφή, από το Δήμαρχο Ζίτσας και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, της σύμβασης για την έναρξη ενός σημαντικού έργου υποδομής που αφορά τόσο τους φιλοξενούμενους της δομής «Αγία Ελένη» όσο και τους κατοίκους της περιοχής. 


Πρόκειται για το έργο επισκευής πεζοδρομίων και οδοφωτισμού τμήματος της Ε.Ο. Ιωαννίνων που διέρχεται από τη δομή  «Αγία Ελένη» και τον οικισμό του Αγίου Ιωάννη χρηματοδοτούμενο με το ποσό των 150.000ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. 


Το εν λόγω έργο αποτελούσε πάγιο αίτημα του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου, από την έναρξη λειτουργίας της δομής, το καλοκαίρι του 2017, καθώς με την ολοκλήρωσή του δημιουργούνται συνθήκες ασφαλούς διέλευσης τόσο για τους πεζούς όσο και για τους οδηγούς των οχημάτων που κινούνται στην Εθνική Οδό.


« Ευτυχή συγκυρία», χαρακτήρισε σε δηλώσεις της η Υφυπουργός Σοφία Βούλτεψη, το γεγονός ότι η παρουσία της στο Δημαρχείο Ζίτσας συνέπεσε με την υπογραφή  της σύμβασης ενός έργου που συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.

«Επισκεφθήκαμε τη δομή «Αγία Ελένη» η οποία αποτελεί πρότυπο δομής και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που η τοπική κοινωνία του Δήμου Ζίτσας έχει συμβάλει στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος» ανέφερε η κα Βούλεψη και πρόσθεσε, «ταυτόχρονα ως Υπουργείο αισθανόμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να ανταποδώσουμε στις τοπικές κοινωνίες  με κονδύλια για έργα  βασικών υποδομών».   

Ο Δήμαρχος Ζίτσας από την πλευρά του αφού καλωσόρισε την κα Βούλτεψη και τους κ.κ.  Λογοθέτη και Κωνσταντίνου  εξέφρασε τις ευχαριστίες προς όλους για τη συμβολή τους στην ένταξη, στις αρχές του περασμένου Φθινοπώρου της δομής Φιλοξενίας «Αγία Ελένη», στο Εθνικό Σύστημα Υποδοχής. 


«Ικανοποιήθηκε ένα μακροχρόνιο αίτημα μας, είπε ο κ. Πλιάκος και πρόσθεσε, «μετά από μεγάλο αγώνα εισπράττουμε ως Δήμος, για πρώτη φορά, ανταποδοτικά τέλη για τη λειτουργία της δομής  και αίρεται   έτσι μια χρονίζουσα αδικία σε βάρος του Δήμου μας και των δημοτών του».


ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Ζίτσας ανακοίνωσε και την  χρηματοδότηση με απόφαση του Υπουργού Νότη Μηταράκη, της πρότασης του Δήμου Ζίτσας για τη δημιουργία κολυμβητηρίου σε δημοτική έκταση στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη, το οποίο με τη λειτουργία του θα αναβαθμίσει σημαντικά τις αθλητικές υποδομές του Δήμου γενικότερα. 


«Ένα ακόμη έργο πνοής χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης με το ποσό των 295.000ευρώ και μπορούμε να πούμε πως μπαίνουμε σε νέα τροχιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος καθώς όπως «εξήγησε οι διαδικασίες για την ολοκλήρωσή του δεν θα είναι χρονοβόρες».


Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης, το νέο πρόγραμμα που προωθεί το Υπουργείο για όλες τις δομές φιλοξενίας προσφύγων, χρηματοδοτούμενο με 32εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά την ένταξη των προσφύγων στην εκπαίδευση, αλλά και στις παραγωγικές διαδικασίες της ελληνικής οικονομίας.


Στο περιθώριο της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και  των αντιδημάρχων Οικονομικών Δημήτρη Λάμπρου και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Χριστίνας Παπαδημητρίου-Θεμελή, ο Δήμαρχος δώρισε στην Υφυπουργό και τους Γραμματείς την έκδοση του Δήμου με τους Εθνικούς Ευεργέτες καθώς και προϊόντα (κρασί και τσίπουρο) από την αμπελουργική ζώνη Ζίτσας. 


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δήμος Ζίτσας - Παρουσία Της Υφυπουργού Μετανάστευσης Και Ασύλου Οι Υπογραφές Για Τα Πεζοδρόμια Και Τον Οδοφωτισμό Στον Άγιο Ιωάννη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6024573931558076984
item