Αποχαιρετιστήριο γεύμα Δένδια σε πρέσβη Ισραήλ: Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος αναδείχθηκαν σε πόλους σταθερότητας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, παρέθεσε χθες, αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Yossi Amrani.

Στο γεύμα παρακάθησαν οι Πρέσβεις της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μαρόκου και της Αυστρίας.

Στην προσφώνηση του, ο ΥΠΕΞ έκανε αναφορά στη στρατηγική διάσταση της σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ καθώς και στα επιτεύγματα που σημειώθηκαν την τελευταία τριετία τα οποία ενίσχυσαν περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Οσα επιτεύχθηκαν ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα υπογράμμισε την άριστη και ειλικρινή συνεργασία που είχε με τον Yossi Amrani, τόνισε πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, από το 2019 μέχρι σήμερα, επιτεύχθηκαν αρκετά:

Ελλάδα και Ισραήλ, υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή του East-Med καθώς και τη συμφωνία για τη δημιουργία του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα

Η Ελλάδα ανέλαβε την ετήσια (2021) Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (International Holocaust Remembrance Alliance).

Μέσω της Προεδρίας της η Ελλάδα είχε την ευκαιρία, να αποστείλει εκ νέου το μήνυμα πως τα εγκλήματα του ολοκαυτώματος που διαπραχθήκαν στη διάρκεια το Β ΠΠ, δεν πρόκειται να ξεχασθούν ούτε να επαναληφθούν.

Ελλάδα και Ισραήλ μαζί με την Κύπρο αναδείχθηκαν πόλοι σταθερότητας και συνεργασίας. Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν και το σχήμα 3+1 στο οποίο συμπεριλήφθηκαν και οι ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πεπεισμένος πως οι δεσμοί ειλικρινούς φιλίας και στενής συνεργασίας οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν σφυρηλατηθεί με το Ισραήλ, θα συνεχίσουν να ενισχύονται προς όφελος των δυο λαών.


epirusblog.gr
5 of 5
Αποχαιρετιστήριο γεύμα Δένδια σε πρέσβη Ισραήλ: Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος αναδείχθηκαν σε πόλους σταθερότητας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3018970957779706277
item