Πλεύρης: Τι δουλειά είχαν υγειονομικοί να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι μου που βρισκόταν η σύζυγος με το παιδί μας;

Την οργή και αγανάκτησή του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τις διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών υγειονομικών έξω από το σπίτι του.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε χαρακτηριστικά ότι «από τον Φεβρουάριο η κεντρική είσοδος του Υπουργείου Υγείας είναι αποκλεισμένη από ανεμβολίαστους υγειονομικούς που διαμαρτύρονται και δεν μπορώ να μπω στο γραφείο μου από αυτή την είσοδο. Είναι μια διαμαρτυρία που καταλαβαίνω και δέχομαι. 

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι δουλειά έχει αυτή η μειοψηφία να πάει να διαμαρτυρηθεί έξω από το σπίτι μου, όπου βρίσκεται μόνο η γυναίκα μου και τα δυο ανήλικα παιδιά μου», είπε ο κ. Πλεύρης, για να συμπληρώσει με νόημα, «σήμερα το πρωί την ώρα που έφευγα από το σπίτι μου, με ρώτησε ο επτάχρονος γιος μου αν αυτοί που ήρθαν χτες και φώναζαν, θα έρθουν και σήμερα».

«Ο Παύλος Πολάκης μου επιτέθηκε για την αύξηση στα ακίνητα και τις καταθέσεις μου»

Εν συνεχεία ο υπουργός αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι «μου επιτέθηκε για την αύξηση στα ακίνητα και τις καταθέσεις μου τον τελευταίο χρόνο (σ.σ. που προέκυψαν από το πόθεν έσχες), χωρίς να μπει καν στον κόπο να δει πως προέρχονται από την κληρονομιά, καθώς έχασα τη μητέρα μου σε τροχαίο και για το λόγο αυτό η επίθεση του ήταν χυδαία».

Όσον αφορά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, για την ηλικιακή ομάδα 30-59, ξεκαθάρισε πως η σύσταση για το εμβόλιο αφορά τους άνω των 60 και τις ευάλωτες ομάδες, ενώ σε όλους τους άλλους δίνεται η δυνατότητα να το κάνουν εάν το θέλουν, αλλά δεν υπάρχει σύσταση για αυτούς.


Σημείωσε δε πως θα πρέπει να υπάρξει μια κεντρική κατεύθυνση από τον ECDC, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως υπήρξε μέχρι τώρα για θέματα εμβολιασμού, η οποία δεν υπάρχει για το τέταρτο εμβόλιο.

Ερωτηθείς για τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, είπε πως όλες οι υπηρεσίες που θα παρέχει θα είναι δωρεάν για τους πολίτες. 

Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι θα εξασφαλιστεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός γιατρών που υπολογίζεται σε 5.500, καθώς προβλέπονται ισχυρά οικονομικά κίνητρα και ο κάθε γιατρός θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 2.000 ασφαλισμένους.

Τέλος, όσον αφορά τις ποινές που θα ισχύσουν για τις τιμές των φαρμάκων και το κόστος των εξετάσεων για όσους δεν γραφτούν στο πρόγραμμα, ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε πως οι ασφαλισμένοι θα επιβαρύνονται μόνο αν δε γραφτούν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στον γιατρό της επιλογής τους μετά την εγγραφή.

epirusblog.gr
5 of 5
Την οργή και αγανάκτησή του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης  αναφορικά με τις  διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών υγειονομικών έξω από τ...
Πλεύρης: Τι δουλειά είχαν υγειονομικοί να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι μου που βρισκόταν η σύζυγος με το παιδί μας;
epirusblog.gr
5 of 5
Την οργή και αγανάκτησή του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας  Θάνος Πλεύρης  αναφορικά με τις  διαμαρτυρίες αντιεμβολιαστών υγειονομικών έξω από τ...
πολιτική 4043541841703108551
item