Γιάννενα: «Ο ουρανός κατακόκκινος» στο Κάστρο των Ιωαννίνων

Σε μια θερινή εξόρμηση στην όμορφη αυλή του Arte Povera, εντός του κάστρου των Ιωαννίνων, το Θέατρο Actina παρουσιάζει ένα εμβληματικό έργο, τον αντισυμβατικό μονόλογο της Λούλας Αναγνωστάκη, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Τσικνιά και ερμηνεία της Ελένης Καμποσιώρη.

Η πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουνίου, την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και θα συνεχίσει μέχρι τις 6 Ιουλίου, κάθε Τρίτη και Τετάρτη.\

Μια γυναίκα, ξεχωριστή, η Σοφία Αποστόλου, έρχεται να μας συναντήσει, να μας συστηθεί και να μας μιλήσει για την πορεία της. Δεν συμβιβάστηκε ποτέ. Δεν είχε ποτέ αλυσίδες. Κάνει την δική της επανάσταση. 

Αποτελεί ένα έργο που συμπυκνώνει όλη τη δραματουργική ιδεολογία της Αναγνωστάκη, ένα απόσταγμα της δικής της θεατρικής περίπτωσης.

Η Λούλα Αναγνωστάκη άντλησε το θεατρικό υλικό της από την ελληνική πραγματικότητα, ακατέργαστο και νωπό ακόμα με τις πληγές να αιμορραγούν από την πρόσφατη ιστορία του τόπου. 

Μνήμες τραυματικές, αγώνες προδομένοι, πρόσωπα παγιδευμένα σ’ ένα παρελθόν από εφιάλτες. 

Αυτό ήταν το δραματικό της υλικό αλλά και η θέση της έως τα τελευταία της έργα, τον «Ουρανό Κατακόκκινο», που δίνει την κατάρρευση του κοινωνικού περίγυρου, κατάρρευση των ιδεών και των αγώνων, μέσα από την κατάρρευση του ενός προσώπου.

Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη είναι μια σειρά ηρωικών ασμάτων προς την έξοδο, μια σειρά ταπεινών ύμνων για την ελευθερία. 

Το κέντρο της δραματουργίας της είναι ο άνθρωπος και η ανάγκη του να υπάρχει ελεύθερος, να νιώθει πως έχει ακόμα τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του, να ξαναβρεί τον προσανατολισμό του. 

Η δραματουργία της Αναγνωστάκη είναι μια πινακοθήκη ανθρώπων με αξιοπρέπεια.  Όλα βρίσκονται σε μια καθοριστική μάχη με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Μουσικές/ενδυματολογικές επιλογές: Αθηνά Τσικνιά. Φωτογραφίες/video trailer: Στράτος Σεραφειμίδης. Δημιουργία αφίσας/εκτύπωση: Άκης Κόλλιας. Παραγωγή: Θέατρο Actina.

Ώρα έναρξης: 21:15. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ. Κρατήσεις/πληροφορίες: 6974865401.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Ο ουρανός κατακόκκινος» στο Κάστρο των Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2630082804138574167
item