«Επαγγελματίες» και «έμπειροι» οι εκτελεστές του Γέρακα - Τα καμένα καλάσνικοφ και η σύνδεση με τη δολοφονία Σκαφτούρου

Ως μια ομάδα επαγγελματιών εκτελεστών με στρατιωτική οργάνωση περιγράφουν οι αστυνομικοί τους δολοφόνους του 38χρονου επιχειρηματία που έπεσε νεκρός το πρωί του Σαββάτου στο βενζινάδικο στον Γέρακα.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που χειρίζονται την υπόθεση μιλούν για επαγγελματίες δολοφόνους οι οποίοι εκτελούν συμβόλαια θανάτου.

Οι περιγραφές που έχουν δώσει στις αρχές αυτόπτες μάρτυρες της μαφιόζικης εκτέλεσης κάνουν λόγο για 4 εύσωμους άνδρες, με μαύρα και κουκούλες τα οποία έδρασαν ως ομάδα με στρατιωτικού τύπου κινήσεις και απόλυτη ψυχραιμία.

Από τον τρόπο δράσης των εκτελεστών φαίνεται πως πρόκειται για κακοποιούς που έχουν ξανακάνει παρόμοιο χτύπημα και είναι έμπειροι στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Η μεθοδικότητα και οι «χειρουργικές» κινήσεις τους φαίνονται και στον τρόπο με τον οποίο έσβησαν τα ίχνη τους μετά την εκτέλεση στην λεωφόρο Μαραθώνος.

Στο καμένο βαν που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές βρέθηκαν τα 2 καλάσνικοφ με τα οποία γάζωσαν τον 38χρονο. 

Οι δράστες φρόντισαν να κάψουν και αυτά ώστε να μην αφήσουν το αποτύπωμά τους ενώ, παράλληλα, είχαν οργανώσει και τη διαφυγή τους με μηχανές από την περιοχή της Παλλήνης.

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για «εισαγόμενους» εκτελεστές οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα με εντολή θανάτου σε βάρος του 38χρονου επιχειρηματία. Για αυτό το λόγο, οι αρχές «σκανάρουν» και τις πύλες εξόδου της χώρας ώστε να εντοπίσουν τυχόν «ύποπτα» ταξίδια από αλλοδαπούς.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ολόκληρη τη διαδρομή του λευκού βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων επί της λεωφόρου Μαραθώνος συντίθεται κομμάτι-κομμάτι και δείχνει την πορεία του οχήματος τόσο πριν από την εκτέλεση όσο και κατά τη διαφυγή μέχρι και 2 χιλιόμετρα μακριά.

Στο υλικό, διακρίνεται και η πορεία της πανάκριβης BMW του 38χρονου την ώρα που μπαίνει στο πρατήριο. Το αυτοκίνητο το είχε αγοράσει το θύμα από γνωστό επιχειρηματία και ήταν τεθωρακισμένο ενώ έφερε και αλεξίσφαιρα τζάμια. Ωστόσο, το μοιραίο πρωινό της εκτέλεσης δεν μπόρεσε να προστατεύσει τον 38χρονο.

Οι καταγγελίες του πατέρα του θύματος για μπράβους της νύχτας που λυμαίνονται την εμπορία των καυσίμων σε συνδυασμό με το παρελθόν του 38χρονου αλλά και τον τρόπο της εκτέλεσης στρέφουν τις έρευνες και στα κυκλώματα των λαθρεμπόρων της βενζίνης.

Η Αστυνομία ερευνά την υπόθεση του Γέρακα παράλληλα με άλλες, παρόμοιες εκτελέσεις και ιδιαίτερα αυτή με θύμα τον Γιάννη Σκαφτούρο. 

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι η εκτέλεση του 38χρονου να συνδέεται με κάποιο τρόπο με τη δολοφονία στα Σκούρτα Βοιωτίας την Δευτέρα του Πάσχα.

Αυτό που αναζητούν οι αρχές είναι η σχέση που ενδεχομένως να έχουν οι δράστες του Γέρακα με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για την επικυριαρχία στο χώρο των καυσίμων.

«Κλειδί» για τις έρευνες αναμένεται να αποτελέσει τόσο η κατάθεση του πατέρα του θύματος όσο και των ατόμων του στενού, φιλικού του περιβάλλοντος. 

Αυτές θα ληφθούν μετά την Τετάρτη όταν και θα γίνει η κηδεία του 38χρονου επιχειρηματία. Μέχρι τότε τα πρατήρια της εταιρίας του θύματος θα παραμείνουν κλειστά, υπό αυστηρή περιφρούρηση.

epirusblog.gr
5 of 5
«Επαγγελματίες» και «έμπειροι» οι εκτελεστές του Γέρακα - Τα καμένα καλάσνικοφ και η σύνδεση με τη δολοφονία Σκαφτούρου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7700475478323394486
item