Άρτα: Γ. Στύλιος - Πράξη δικαίωσης και τιμής της ιστορίας μας, η επίσημη αναγνώριση του Σέλτσου

Στην επίσημη αναγνώριση του ολοκαυτώματος των Σουλιωτών που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Σέλτσου στις 21 Απριλίου του 1804, προχώρησε η ελληνική πολιτεία.

Με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύθηκε στις 27 Μαΐου του 2022, καθιερώνεται και επισήμως η 23η Αυγούστου ως δημόσια εορτή του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη του Νομού Άρτας.

Πράξη που τιμά την θυσία των 1148 Σουλιωτών και των 200 Ραδοβιζινών στην Μονή του Σέλτσου στο χωριό Πηγές. Μιας από τις κορυφαίες στιγμές των αγώνων των Σουλιωτών όταν μετά από τρίμηνη αντίσταση απέναντι στις δυνάμεις του Αλή Πασά των Ιωαννίνων, προδομένοι βρήκαν το θάνατο.

Η καθιέρωση του ολοκαυτώματος ως «Τοπικής Εορτής» αποτελεί δικαίωση των πολύχρονων προσπαθειών των κατοίκων του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και των συνδέσμων των Σουλιωτών που επιτακτικά ζητούσαν την επίσημη αναγνώριση της θυσίας των αγωνιστών του Σέλτσου. Αποτελεί, όμως, και προσωπική δικαίωση, για τον Υφυπουργό και βουλευτή Άρτας κο Γιώργο Στύλιο.

Από τη πρώτη στιγμή ενστερνίστηκε και προώθησε την αναγνώριση του Ολοκαυτώματος του Σέλτσου. Μάλιστα, ο κος Στύλιος δήλωσε τα εξής «η επίσημη αναγνώριση της θυσίας των Σουλιωτών και των 200 Ραδοβιζινών στην Ιερά Μονή του Σέλτσου αποτελεί θετική εξέλιξη».

Πρόσθεσε ακόμα πως πρόκειται για «πράξη δικαίωσης και τιμής για τους προγόνους μας και την ιστορία της περιοχής. Ιδιαίτερα για μένα που έχω οικογενειακούς δεσμούς με την περιοχή και αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την αναγνώριση του ολοκαυτώματος του Σέλτσου».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Γ. Στύλιος - Πράξη δικαίωσης και τιμής της ιστορίας μας, η επίσημη αναγνώριση του Σέλτσου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7633965705414992570
item