Θεσσαλονίκη: Ήταν θύμα οργανωμένου κυκλώματος ο 50χρονος γυμναστής; - Πού στρέφονται οι έρευνες

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι διωκτικές Αρχές τις ηλεκτρονικές συσκευές του 50χρονου γυμναστή που αυτοκτόνησε στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ριχτεί «άπλετο φως» σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και να διαπιστωθεί αν είχε πέσει θύμα οργανωμένου κυκλώματος και απάτης, όπως ο ίδιος φέρεται να κατήγγειλε με ηλεκτρονικό του σημείωμα, λίγες ώρες πριν προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών και των δικαστικών Αρχών βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η ανάρτηση που φέρεται να έκανε ο Γιώργος Παπαναούμ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook λίγες ώρες πριν οι αστυνομικοί τον εντοπίσουν απαγχονισμένο μέσα στο γυμναστήριο που διατηρούσε επί της οδού Γαμβέττα 37, στην περιοχή της Τούμπας.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία «εξαφανίστηκε» λίγες ώρες αργότερα, ήταν αυτή που κινητοποίησε κοντινό πρόσωπο του γυμναστή και ειδοποίησε την αστυνομία, καθώς φοβήθηκε ότι ο 50χρονος ήταν τόσο απελπισμένος και πιεσμένος ψυχολογικά που θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του.

propo1

Άλλωστε, μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών πριν ο γυμναστής βάλει τέλος στη ζωή του, πολύ κοντινοί του άνθρωποι είχαν επικοινωνήσει δύο φορές με την αστυνομία καθώς φοβόντουσαν ότι ο 50χρονος θα μπορούσε να κάνει κακό στον εαυτό του λόγο της άσχημης ψυχολογικής του κατάστασης και όσα φέρεται να τους είχε εκμυστηρευτεί.

propo2

Επιπλέον, αυτό που εξετάζουν πολύ προσεκτικά οι Αρχές, είναι το email που φέρεται να στάλθηκε από τον επαγγελματικό λογαριασμό της επιχείρησης που διατηρούσε ο 50χρονος, περίπου δύο ώρες πριν εντοπιστεί απαγχονισμένος. 

Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα είχε συνολικά 24 παραλήπτες και στην λίστα ήταν, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού με την 24χρονη Γεωργία, μία μεγάλη εταιρεία που εμπορεύεται διάφορα προϊόντα, δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, τοπικό μέσο ενημέρωσης και το ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο έγινε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Αυτό που ερευνούν οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του Ανθρωποκτονιών είναι, μεταξύ άλλων, αν ο αποστολέας του e-mail είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπαναούμ, πού βρισκόταν εκείνη την ώρα ο γυμναστής και αν ήταν το ίδιο άτομο που έκανε την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Το e-mail που έστειλε ο γυμναστής πριν αυτοκτονήσει – Τί φέρεται να έγραφε για την γυναίκα «αράχνη» και το Πρωτοχρονιάτικο πάρτυ που πήγε η Γεωργία

Στο e-mail που φέρεται να έστειλε ο Γιώργος Παπαναούμ και είχε 24 παραλήπτες, υπάρχει στην «κορυφή» η φωτογραφία από την αστυνομική ταυτότητα της γυναίκας, η οποία -σύμφωνα με τον αυτόχειρα- τον οδήγησε στην οικονομική καταστροφή και κατά συνέπεια στην αυτοκτονία.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό μήνυμα, «η (σ.σ. γυναικείο ονοματεπώνυμο) μάνα της δεκαεπτάχρονης (σ.σ. γυναικείο ονοματεπώνυμο) ήταν πίσω από το πάρτυ στην σουίτα που πήγε η Γεωργία Μπίκα».

mail123

«Λίγο πριν δώσω τέλος στο δράμα που περνάω, θεωρώ υποχρέωσή μου να μάθουνε όλοι ότι αυτό το άτομο (σ.σ γυναικείο ονοματεπώνυμο) με οδήγησε να βάλω τέλος στη ζωή μου» αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που φέρεται να έχει αποσταλεί από το επαγγελματικό e-mail του γυμναστηρίου που διατηρούσε ο 50χρονος.

Η συνέχεια του κειμένου είναι ίδια με το περιεχόμενο της ανάρτησης που φέρεται να είχε κάνει ο 50χρονος γυμναστής στο Facebook, λίγες ώρες πριν βρεθεί απαγχονισμένος, το μεσημέρι της Τρίτης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο e-mail, που εξετάζεται από τις Αρχές, γίνεται έλεγχος για το αν συνοδεύεται από «ροζ» βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου και ερευνάται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η τελευταία ανάρτηση του αυτόχειρα και το κύκλωμα που «φωτογραφίζει» ο άτυχος 50χρονος

Στην τελευταία του ανάρτηση, η οποία «εξαφανίστηκε» λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της στο Facebook, ο Γιώργος Παπαναούμ φέρεται να περιγράφει, εμφανώς ταραγμένος και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, το πώς η γυναίκα που αναφέρει τον εκμεταλλεύτηκε και τον κατέστρεψε, όπως γράφει. 

Επίσης, κάνει σοβαρές καταγγελίες για οργανωμένο κύκλωμα που εμπλέκεται και στη μεγάλη υπόθεση που «έσκασε» την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη και απασχολεί μέχρι σήμερα ολόκληρη την κοινωνία.

Ξεκινάει, γράφοντας το ονοματεπώνυμο της γυναίκας και λέει ότι ήταν παλιά του συμμαθήτρια, η οποία τον πλησίασε και του έλεγε πως θέλει να αλλάξει ζωή και να γίνει σωστή. «Ήθελα να τη βοηθήσω να ξεφύγει από το φρούριο - φυλακή της στην Άσσηρο και να βρει μια διέξοδο από όλα αυτά -να αλλάξει γενικότερα... Νόμιζα ότι κατά βάθος είχε καλή ψυχή» έγραφε στην τελευταία του ανάρτηση ο Γιώργος Παπαναούμ.

«Κατάφερε να μου αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 90.000 ευρώ. Ζητούσα απεγνωσμένα μόνο να μιλήσουμε, να βρούμε μια λύση, άρρωστος πια ψυχικά. Με οδήγησε να απωλέσω ολόκληρη την περιουσία μου 400.000 ευρώ» συνέχιζε ο 50χρονος.

Οργισμένος, στη συνέχεια έγραφε: «Εύχομαι αυτά τα σκουπίδια να μην κάνουν κακό σε άλλον άνθρωπο και ο Θεός να τους δώσει μετάνοια. Δυστυχώς, εγώ είμαι αυτός που πρέπει να πληρώσω το τίμημα».

«Μία μέρα πριν τα γενέθλιά μου έκλεισε όλους τους διαύλους επικοινωνίας μας, από τότε παραμένει άφαντη. Μέχρι σήμερα μου έχει αποσπάσει 90.000 ευρώ με τον γιο της (σ.σ. αναφέρει αντρικό ονοματεπώνυμο) και με έκανε να χάσω όλη την περιουσία μου. 

Τους έλεγα με μηνύματα ότι θα δώσω τέλος στη ζωή μου, σε αυτήν και τον γιο της που ήθελε μέχρι να δώσω για να με βοηθήσει και του κωδικούς binance» (σ.σ. η ιστοσελίδα μέσω της οποίας είχε επενδύσει ο Γιώργος Παπαναούμ σε μετοχές και κρυπτονομίσματα)».
IMG_8491-proto
IMG_8487-deytero
IMG_8486-trito
Μάλιστα, ο αυτόχειρας ισχυριζόταν στην ανάρτησή του, ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκεται στην υπόθεση καταγγελλόμενου βιασμού της Γεωργίας, η οποία απασχολεί από την Πρωτοχρονιά την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όλη τη χώρα. 

Υποστήριζε, δε, ότι ήταν παρών όταν η συγκεκριμένη γυναίκα, την οποία ο 50χρονος κατήγγειλε ότι τον εξαπάτησε, παρότρυνε την 17χρονη κόρη της να πάει στο συγκεκριμένο πάρτι και της έλεγε τι να κάνει με τους γόνους της οικογένειας των επιχειρηματιών.

Λόγω του περιεχομένου του σημειώματος και των διαστάσεων που έλαβε η είδηση του θανάτου του, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή, το απόγευμα της Τρίτης, η υπόθεση να διερευνηθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ερευνηθεί αν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί πίσω από την αυτοκτονία του, ενώ έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του.

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Ήταν θύμα οργανωμένου κυκλώματος ο 50χρονος γυμναστής; - Πού στρέφονται οι έρευνες
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1162856155575032576
item