Νιώθεις ικανοποιημένη από τη ζωή σου; Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Πώς περνάς; Είσαι ικανοποιημένη από τη ζωή σου; Θέλεις να κάνεις κάτι για να νιώσεις καλύτερα; 

Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα σου δίνει σήμερα τις 5 ερωτήσεις που θα αν τις κάνεις στον εαυτό σου κι αν ακολουθήσεις τις απαντήσεις η ικανοποίηση θα αυξηθεί. Ο λόγος στην ειδικό…

Πόσο σημαντικό είναι για τον καθένα μας να νιώθει ικανοποιημένος από τη ζωή του! Πόσο πιο όμορφα νιώθει και πόσο πιο γεμάτος αισθάνεται! Ας δούμε λοιπόν αν δεν είστε ικανοποιημένοι με τη ζωή σας όσο θα θέλατε να είστε, τι μπορείτε να κάνετε για να την αυξήσετε.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που σχετίζονται με την ικανοποίηση από τη ζωή. Αν τους ενισχύσετε θα διαπιστώσετε ότι η ικανοποίηση από τη ζωή σας βελτιώνεται ταυτόχρονα. 

Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν σχέσεις με αγαπημένα πρόσωπα, ικανοποίηση από την εργασία, ικανοποίηση από τη σωματική σας υγεία, την ερωτική ζωή και ικανοποίηση με την αίσθηση της πνευματικότητας.

Ο Δρ. Leslie Becker-Phelps προσφέρει πέντε ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την ικανοποίηση από τη ζωή σας. Αυτές οι ερωτήσεις βασίζονται στην έρευνα και σίγουρα θα σας δώσουν τουλάχιστον κάτι να σκεφτείτε:

1. Δοκιμάζετε νέες εμπειρίες; Το να δοκιμάζετε νέα πράγματα και να ξεφεύγετε από τη ρουτίνα σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την ικανοποίησή σας από τη ζωή.

2. Προσπαθείτε όσο περισσότερο μπορείτε σε αυτό που κάνετε; Η δέσμευση σε ό,τι κάνετε 100% ή όσο περισσότερο μπορείτε, θα σας δώσει μια αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης που η άψυχη εργασία και οι παθητικές απολαύσεις απλά δεν μπορούν να σας δώσουν.

3. Περνάτε χρόνο με άλλους ανθρώπους; Ακόμα και οι πιο εσωστρεφείς άνθρωποι χρειάζονται έστω και λίγες ποιοτικές συνδέσεις και περιστασιακές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις για να νιώσουν ευτυχισμένοι με τη ζωή τους.

4. Στις καθημερινές σας αλληλεπιδράσεις, προσεγγίζετε ανθρώπους με την επιθυμία να συνεννοηθείτε; Είναι πολύ σημαντικό η ανθρώπινη αλληλεπίδραση και οι κοινωνικές σχέσεις να γίνονται με θετική και ευχάριστη διάθεση. 

Κάντε μια προσπάθεια να είστε πιο θετικοί και ευχάριστοι για να διασφαλίσετε ότι η αλληλεπίδρασή σας γίνετε με τρόπο εποικοδομητικό.

5. Αναστατώνεστε εύκολα από διάφορα προβλήματα; Ο αγώνας με το συχνό άγχος, τη θλίψη, την ενοχή, την ντροπή ή τον θυμό μπορεί εύκολα να σας παρασύρει.

Βάλτε στόχο να νιώσετε μεγαλύτερη χαρά, ευτυχία, ικανοποίηση, γίνετε πιο ανθεκτικοί και «δουλέψτε» προς αυτή την κατεύθυνση. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε, δώστε χρόνο να μάθετε τρόπους με τη βοήθεια ενός θεραπευτή.

Μπορείτε να βάλετε και να ενσωματώσετε αυτές τις πέντε ερωτήσεις στην καθημερινότητά σας, για να καταλάβετε που υπάρχει χώρος για περισσότερη ικανοποίηση στη ζωή σας. 

Μάλιστα, αν φροντίσετε και τα παιδιά σας να αρχίσουν να λειτουργούν με τις ερωτήσεις αυτές, θα τα βοηθήσετε να γίνουν πιο ευτυχισμένοι ενήλικες, καθώς θα έχουν μάθει από μικρά να αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα πιο θετικά και να απολαμβάνουν ικανοποιημένα την ζωή τους.

epirusblog.gr
5 of 5
Νιώθεις ικανοποιημένη από τη ζωή σου; Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 9049994716324592956
item