Γερμανία: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 40 τραυματίες μετά από σύγκρουση τρένων στο Μόναχο

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Δευτέρας στις γερμανικές αρχές έπειτα από τη σύγκρουση δύο τρένων  S-Bahn στα νότια του Μονάχου. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ένας άνθρωπος να σκοτωθεί και τουλάχιστον 40 να τραυματιστούν.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Την ίδια ώρα μέσα στα συντρίμια βρίσκονται εγκλωβισμένοι άνθρωποι, αναμέσά τους και ο ένας εκ των δύο μηχανοδηγών. 

Από τα στοιχεία που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά είναι ότι το ένα τρένο είχε κατεύθυνση προς το Μόναχο και το άλλο προς το Wolfratshausen, μια πόλη στη Βαυαρία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα BILD οι συρμοί βρέθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση σε γραμμή μονής τροχιάς και συγκρούστηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα, καθώς οι μηχανοδηγοί δεν κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν εγκαίρως το σύστημα πέδησης. 

Η δύναμη της πρόσκρουσης ήταν τέτοια που σύμφωνα με την εφημερίδα, αποκόλλησε ένα βαγόνι από τους τροχούς του.

Όπως μεταδίδει η sueddeutsche.de αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι  τα δύο τρένα έχουν σφηνωθεί το ένα στο άλλο σε ένα τμήμα της γραμμής, το οποίο είναι δύσκολα προσβάσιμο κοντά στο δρόμο προς το μοναστήρι Schäftlarn.

Ένας 19χρονος επιβάτης είπε στην τοπική εφημερίδα Merkur ότι το ατύχημα συνέβη μόλις το τρένο, το οποίο μετέφερε πολλούς μαθητές, έφυγε από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Όλοι οι επιβάτες πετάχτηκαν από τις θέσεις τους, είπε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο σταθμό Ebenhausen-Schäftlarn, ο οποίος έχει κλείσει τελείως και έχουν σταματήσει όλα τα δρομολόγια. Σημειώνεται ότι στην περιοχή έσπευσαν σωστικά συνεργεία προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των επιβατών που βρίσκονται στα συντρίμια των τρένων. 

Ο S-Bahn Munich, ο χειριστής της υπηρεσίας προαστιακού, είπε ότι οι υπηρεσίες διάσωσης και η αστυνομία επιχειρούν μεταξύ των σταθμών Höllriegelskreuth και Wolfratshausen.

Σύμφωνα με τη Βαυαρική Ραδιοτηλεόραση, στο ίδιο σημείο τον περασμένο Αύγουστο στο ίδιο σημείο, όπου συγκλίνουν δύο γραμμές, συνέπεσαν και πάλι δύο συρμοί από αντίθετη κατεύθυνση. Τότε όμως οι μηχανοδηγοί είχαν φρενάρει εγκαίρως, αποτρέποντας τη σύγκρουση.

Im südlichen Münchner Landkreis sind im Bereich des S-Bahnhofs Ebenhausen-Schäftlarn zwei S-Bahnen zusammengestoßen.

Vor Ort sind zahlreiche Einsatzkräfte, es gibt verletzte Personen, die Strecke ist derzeit komplett gesperrt.

Weitere Informationen folgen.

— Polizei München (@PolizeiMuenchen) February 14, 2022

           epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 40 τραυματίες μετά από σύγκρουση τρένων στο Μόναχο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4670036871610173002
item