Ποια είναι τα 3 πράγματα που μας κάνουν πιο αντιπαθητικούς στους άλλους

Όπως υποστηρίζει ο συγγραφέας του best-seller Emotional Intellugence 2.0., Travis Bradberry σε ένα άρθρο του στο LinkedIn, το να γίνεσαι συμπαθής είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις και εξαρτάται από την συναισθηματική σου νοημοσύνη. 

Σύμφωνα με τον Bradberry υπάρχουν τρία πράγματα που εμποδίζουν τους περισσότερους από το να γίνονται εύκολα αρεστοί σε ένα νέο περιβάλλον.

Η επιτηδευμένη μετριοφροσύνη

O Bradberry πιστεύει ότι το να εκμαιεύεις κοπλιμέντα «υποβαθμίζοντας» τον εαυτό σου είναι πραγματικά ενοχλητικό. «Όλοι ξέρουμε αυτούς τους ανθρώπους που καυχιούνται πίσω από τη μάσκα της μετριοφροσύνης. Όμως όλοι το καταλαβαίνουν... δεν είναι καν ματαιοδοξία, είναι απάτη».

Η υπερβολική σοβαρότητα

«Οι άνθρωποι έλκονται από τους παθιασμένους ανθρώπους. Όμως, είναι εύκολο να δώσεις την εντύπωση του πολύ σοβαρού ή κάποιου που δεν ενδιαφέρεται αν είσαι απορροφημένος με τη δουλειά σου», λέει και προτείνει να προσπαθείς να ισορροπήσεις το πάθος σου γι' αυτό που κάνεις με την ικανότητά σου να διασκεδάζεις, ώστε να δείχνεις στους άλλους ότι είναι τόσο σημαντικοί όσο η δουλειά σου.

Το να μιλάς μόνο για τον εαυτό σου

Όλοι έχουμε κατά καιρούς εγκλωβιστεί σε μονόπλευρες, κουραστικές συζητήσεις. «Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι σε μια συζήτηση είναι το να εστιάζουν στο τι θα πουν μετά, ή στο πώς θα τους επηρεάσει αυτό που λέει ο συνομιλητής τους, που σχεδόν δεν ακούνε όσα λέγονται», λέει ο Bradberry. Θυμήσου να κάνεις ερωτήσεις και να προσπαθείς να ακούς με προσοχή την απάντηση, πριν έρθει η σειρά σου να μιλήσεις.


epirusblog.gr
5 of 5
Ποια είναι τα 3 πράγματα που μας κάνουν πιο αντιπαθητικούς στους άλλους
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1957100717890133576
item