Κρατήστε σημειώσεις: 3+1 λόγοι για τους οποίους ο καφές μπορεί να κάνει καλό στη σεξουαλική επαφή

Γνωρίζατε πως υπάρχουν τέσσερις επιστημονικοί λόγοι για τους οποίους ο καφές μπορεί να κάνει καλό στη σεξουαλική επαφή;

Δείτε ποιοι είναι:

Ο καφές αυξάνει τη λίμπιντο των γυναικών

Μια μελέτη του 2010 που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας εξέτασε το πώς η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο διέγερσης των γυναικών. 

Στη μελέτη, η φυσική κατάσταση διέγερσης των γυναικών μετρήθηκε πριν και μετά την κατανάλωση καφεΐνης. 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι επειδή η καφεΐνη έχει διεγερτικές ιδιότητες που προκαλούν αυξημένο καρδιακό ρυθμό και αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί επίσης να διευκολύνει τη διέγερση των γεννητικών οργάνων – δηλαδή, κοινώς, να σε ερεθίσει.

Ο καφές μπορεί να μειώσει το στρες

«Δεδομένου ότι το άγχος δεν είναι καλό, είναι δύσκολο να αφεθείς και να απολαύσεις πλήρως το σεξ», λέει στο Bustle η σύμβουλος σεξ, Satori Madrone. «Το άγχος έχει τεράστια ικανότητα να επηρεάσει τη σεξουαλική ορμή και τη σεξουαλική υγεία στο σύνολό της. 

Αλλά η αντιμετώπιση των επιπέδων του στρες μπορεί να επιφέρει θετικές αλλαγές για όσους αναζητούν πιο ικανοποιητικό σεξ».

Ο καφές μπορεί να είναι μια επιλογή για τη μείωση του άγχους. Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να ανακουφίσει τις αρνητικές επιπτώσεις του χρόνιου στρες, τουλάχιστον όταν καταναλώνεται με μέτρο. 

Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι μπορεί ακόμη να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης καφεΐνης και της αντίστασης στην κατάθλιψη και την απώλεια μνήμης.

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης

Τα άτομα με κατάθλιψη μπορεί να αγωνίζονται για να έχουν σεξουαλική ορμή και να νιώσουν ικανοποίηση. 

Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε μια σημαντική σχέση μεταξύ κατάθλιψης, σεξουαλικής δυσλειτουργίας και λανθασμένων αντιλήψεων για το σεξ. 

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πίνουν καφέ είναι πιο χαρούμενοι από εκείνους που δεν πίνουν. 

Ενώ άλλες πηγές καφεΐνης, όπως τα αναψυκτικά ή ο υπερβολικά γλυκός καφές, σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης, ένα φλιτζάνι σκέτου καφέ έχει χαμηλότερο κίνδυνο.

Οι λάτρεις του καφέ έχουν πιο κοφτερό μυαλό

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από έναν προσεκτικό, δραστήριο εραστή και ο καφές θα μπορούσε να είναι απλώς το κόλπο για να παραμείνεις σε καλή κατάσταση κατά τη διάρκεια του σεξ. 

Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι η καφεΐνη βελτίωσε την γνωστική λειτουργία, τη λεκτική μνήμη και το εύρος της προσοχής. 

O καφές μπορεί να δώσει στον εγκέφαλο μια ώθηση αφύπνισης και να βοηθήσει με την εγρήγορση, τον χρόνο αντίδρασης και την ψυχική αντοχή.

epirusblog.gr
5 of 5
Κρατήστε σημειώσεις: 3+1 λόγοι για τους οποίους ο καφές μπορεί να κάνει καλό στη σεξουαλική επαφή
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4442072125004800096
item