Δένδιας: Τετ α τετ στην Αθήνα την Παρασκευή με τον Ιρλανδό ομόλογό του -Πρώτη επίσκεψη μετά από 17 χρόνια

Με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Σάιμον Κόβενι, θα συναντηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 17/6 στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών θα καλύψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, με άξονα σχετικό Οδικό Χάρτη που καταρτίσθηκε προσφάτως (εμπόριο, οικονομία, πολιτισμός, θέματα διασποράς κ.ά.), αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Σάιμον Κόβενι κατέχει επίσης και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου υπουργείου Άμυνας της Ιρλανδίας

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ, Σάιμον Κόβενι / Φωτογραφία: AP

Συνάντηση Δένδια - Κόβενι: Η ατζέντα των συνομιλιών

Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να εστιαστούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Δυτικά Βαλκάνια και Μ. Ανατολή.

Αναμένεται, επίσης, να συζητηθούν διάφορα ζητήματα ΕΕ, όπως το μεταναστευτικό και η πορεία διαπραγματεύσεων ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του ιρλανδικού Πρωτοκόλλου.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Εν συνεχεία, οι υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 13:20, μετά το πέρας των οποίων θα λάβει χώρα γεύμα εργασίας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά ύστερα από 17 χρόνια που Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.


epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας: Τετ α τετ στην Αθήνα την Παρασκευή με τον Ιρλανδό ομόλογό του -Πρώτη επίσκεψη μετά από 17 χρόνια
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6146450784510110802
item