Άρτα: «Να εξασφαλισθεί η χορήγηση καλοκαιρινής άδειας 15 ημερών στους εργαζόμενους»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας νομού Άρτας αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Εργαζόμαστε σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες και εφημερίες, με πολλά οφειλόμενα ρεπό και μέρες κανονικής άδειας. 

Αιτία, η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας με τις αλλεπάλληλες μειώσεις της κρατικής χρηματοδότησης που αποτυπώνονται στους ανεπαρκέστατους οργανισμούς των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας αφού υπάρχουν δεκάδες κενές οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων.

Παρόλο που εργαζόμαστε σε επικίνδυνες κι ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα, με αποτέλεσμα να φθείρεται ανεπανόρθωτα η υγείας μας.

Έχουμε «χορτάσει» από χειροκροτήματα, ευχαριστίες και υποσχέσεις από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τις διοικήσεις χωρίς όμως καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσφοράς μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού αλλά και της στοχευμένης συνεχιζόμενης παραμονής συναδέλφων μας σε αναστολή εργασίας, δεν έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις επαρκούς καλοκαιρινής κανονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κοροϊδίας αποτελεί ακόμη και η καθυστέρηση της διαδικασίας της προκήρυξης για πρόσληψη νοσηλευτών, που έχουν επανειλημμένα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Υγείας από τον Σεπτέμβριο 2020.

Έχουμε απόλυτη ανάγκη από αυτές τις μέρες ξεκούρασης και δεν ανεχόμαστε να πληρώσουμε εμείς, για μια ακόμη φορά, τις συνέπειες της μεθοδευμένης υποστέλεχωσης των δημόσιων μονάδων υγείας από όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. 

Πολύ περισσότερο, που ακόμη και εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.

Ταυτόχρονα, δικαιολογημένα μεγαλώνει η αγανάκτηση μας διότι για πολλούς από εμάς οι καλοκαιρινές διακοπές αποτελούν «όνειρο θερινής νυκτός» λόγω των περικοπών στους μισθούς μας, της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, της φοροληστείας και των συνεχών ανατιμήσεων στο ρεύμα, τα καύσιμα, και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όταν, την ίδια ώρα παρακολουθούμε να συνεχίζονται οι φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις εκατ. ευρώ σε ναυτιλιακούς και ξενοδοχειακούς ομίλους.

Ζητάμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

• Να εξασφαλισθεί η χορήγηση καλοκαιρινής κανονικής άδειας 15 ημερών στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

• Να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας και να γίνουν επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων μας όλων των ειδικοτήτων

• Άμεση καταβολή επιδόματος αδείας».

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: «Να εξασφαλισθεί η χορήγηση καλοκαιρινής άδειας 15 ημερών στους εργαζόμενους»
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3552364334899089742
item