Ναυάγιο στη Μύκονο με περισσότερους από 100 μετανάστες: Υπάρχουν τραυματίες και αγνοούμενοι - Προερχόταν από Τουρκία

Συναγερμός σήμανε στις λιμενικές αρχές της Ελλάδας τα ξημερώματα για τη διάσωση μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Μύκονο σε ένα άκρως επικίνδυνο ταξίδι. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η Γεωργία Λαγού στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN στο σκάφος επέβαιναν περί τα 115 άτομα που είχαν ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.ό

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλέγει 108 μετανάστες και σύμφωνα με μαρτυρίες από τους διασωθέντες αγνοούνται τέσσερα άτομα

Όλοι οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στη Μύκονο σε χώρους του νέου λιμανιού και τους παράσχονται οι πρώτες βοήθειες.

Ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν και τραυματίες. Ειδικότερα, οι τρεις έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας ενώ ένας είναι πολυτραυματίας. Το ταξίδι τους, ο τελικός τους προορισμός ήταν η Ιταλία. 

Σημειώνεται πως στην επιχείρηση διάσωσης που συνεχίζεται ακόμα συμμετέχουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ρυμουλκό και δύο παραπλέοντα σκάφη ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κανείς από τους μετανάστες δεν φορούσε σωσίβιο και στην περιοχή πνέον άνεμοι 6-7 μποφόρ.

Χαρακτηριστικό της επικινδυνότητας του ταξιδιού είναι και το γεγονός πως το ιστιοπλοϊκό δεν είχε καν σωστικές λέμβους.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, με ανάρτησή του στο Twitter κατήγγειλε τις τουρκικές Αρχές για τις παράνομες προωθήσεις μεταναστών προς την Ελλάδα και κατ' επέκταση προς την Ευρώπη. 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το cyclades24.gr το σκάφος που τους μετέφερε από τα παράλια της Τουρκίας προσέγγισε τη βραχονησίδα Μπάος ή Άγιος Γεώργιος η οποία βρίσκεται απέναντι από τη Χώρα Μυκόνου και οι μετανάστες βγήκαν στην παραλία Κανάλια.

Όλες οι ειδήσεις

epirusblog.gr
5 of 5
Ναυάγιο στη Μύκονο με περισσότερους από 100 μετανάστες: Υπάρχουν τραυματίες και αγνοούμενοι - Προερχόταν από Τουρκία
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7696072793118620047
item