Ισπανία: «Φρούριο» η Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ -Θα αναπτυχθούν πάνω 10.000 αστυνομικοί

Οι Αρχές της Ισπανίας αποφάσισαν να ονομάσουν «Επιχείρηση Ειρήνη» την στρατηγική για την εγγύηση της ασφάλειας της Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη.

Σε «φρούριο» αναμένεται να μετατραπεί η Μαδρίτη κατά τη διάρκεια της ερχόμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα στα τέλη του μήνα.

Πάνω από 10.000 αστυνομικοί και άλλες δυνάμεις ασφαλείας θα εγγυηθούν την ασφάλεια της συνόδου, μετέδωσαν σήμερα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το υπουργείο Εσωτερικών.

Η μεγαλύτερη παρουσία ασφαλείας στην πρόσφατη ιστορία της Ισπανίας

Θα είναι «η μεγαλύτερη παρουσία ασφαλείας στην πρόσφατη ιστορία (της Ισπανίας)», ανέφερε ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός RTVE, προσθέτοντας ότι έτσι η πόλη θα μετατραπεί σε φρούριο.

Εκτός από άλλα μέτρα, η Ισπανία θα εισάγει προσωρινούς συνοριακούς ελέγχους, όπως είχε κάνει και για τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα το 2019, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια των 5.000 συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής.

Στην σύνοδο αναμένονται περίπου 40 αντιπροσωπείες, που θα αποτελούν συνολικά 2.000 καλεσμένους, μαζί με περίπου 2.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και 1.000 βοηθούς της οργανωτικής επιτροπής.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών φέρεται να είπε ότι, μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν διαπιστώσει καμία «ιδιαίτερη απειλή που θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία».

Σε μια αναφορά στη θεά των αρχαίων Ελλήνων, η επιχείρηση ονομάζεται Επιχείρηση Ειρήνη.

Τηλεργασία και χωρίς περιττές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της συνόδου στη Μαδρίτη

Η κυβέρνηση θα καλέσει τους κατοίκους της Μαδρίτης να εργάζονται από το σπίτι εάν είναι δυνατόν και να μην κάνουν περιττές μετακινήσεις, ανέφερε το RTVE.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνες Αλμέιδα κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να επιδείξουν υπομονή τις ημέρες της διεξαγωγής της συνόδου κορυφής στις 29 και 30 Ιουνίου.

Αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις και ως εκ τούτου η πόλη θα είναι «εντελώς αποκλεισμένη».

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στη Μαδρίτη πρόκειται να αποφασιστεί μια σημαντική ενίσχυση των αποτρεπτικών και αμυντικών ικανοτήτων των δυνάμεων της Συμμαχίας.


epirusblog.gr
5 of 5
Ισπανία: «Φρούριο» η Μαδρίτη για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ -Θα αναπτυχθούν πάνω 10.000 αστυνομικοί
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2346796563131042465
item