Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύουν τα vouchers 2021 - 2022

Μέχρι το τέλος Ιουλίου μπορούν να αξιοποιήσουν οι ωφελούμενοι τις επιταγές για διακοπές με το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2021-2022, γιατί μετά δεν θα έχουν τη δυνατότητα καθώς θα έχουν βγει οι νέες επιταγές.


Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, ενώ σε Κω, Λέρο, Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο και στο Νομό Έβρου είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας Άννας Ευβοίας είναι 12 βράδια.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του κοινωνικού τουρισμού για τις νέες αιτήσεις με τον προϋπολογισμό για εφέτος να είναι αυξημένος κατά 5 εκατ. ευρώ από 30 σε 35 εκατ.

Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, πέρσι, για πρώτη φορά, η επιδότηση καταλυμάτων ενισχύθηκε κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει αυξημένη διαθεσιμότητα κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών. Η παροχή επιπλέον ακινήτων αναμένεται να επαναληφθεί και φέτος.

Υπενθυμίζεται πως όσοι ανήκουν στην κατηγορία ΑμεΑ μπορούν να πάρουν επιταγή κοινωνικού τουρισμού κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos

epirusblog.gr
5 of 5
Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι πότε ισχύουν τα vouchers 2021 - 2022
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2977744444648759211
item