USS Arlington: Στον Βόλο για την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022» – Ενίσχυση των σχέσεων με τις Ελληνικές ΕΔ

Το αποβατικό πλοίο κλάσης San Antonio, USS Arlington (LPD 24) του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, προσαρτημένο στην ομάδα Kearsarge Amphibious Ready Group (ARG), έφτασε στον Βόλο για μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι για την υποστήριξη της διμερούς άσκησης Μέγας Αλέξανδρος 2022 (ATG22), στις 4 Μαΐου 2022.

Ενώ βρισκόταν κοντά στον Βόλο, Ελλάδα, το USS Arlington και μέλη της 22ης Ναυτικής Εκστρατευτικής Μονάδας (MEU) διεξήγαγαν επιχειρήσεις εκφόρτωσηw εξοπλισμού και οχημάτων του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ για την υποστήριξη της ATG22 για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας με την Ελλάδα, «σύμμαχο-κλειδί του NATO», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του US Navy.

«Η άσκηση Μέγας Αλέξανδρος είναι μια φανταστική ευκαιρία για τους πεζοναύτες της 22ης MEU να εκπαιδευτούν με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ εδώ στον Βόλο», δήλωσε ο Αντισυνταγματάρχης Christopher Myette. 

«Η εκπαίδευση που εκτελούμε μαζί κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης θα ενισχύσει την υπάρχουσα σχέση και διαλειτουργικότητα μεταξύ των Πεζοναυτών των ΗΠΑ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων». 

Το ATG22 είναι μια αμφίβια εκπαιδευτική εκδήλωση που διεξάγεται στον Βόλο, την Ελλάδα και το Αιγαίο Πέλαγος, από τις 2 ως τις 31 Μαΐου 2022. 

Το ATG22 θα ασκήσει διοίκηση και έλεγχο σε επίπεδο τάγματος και συνδυασμένη εκπαίδευση όπλων για να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ της ομάδας Ναυτικού και Πεζοναυτών των ΗΠΑ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα βρίσκονται υπό τη διοίκηση και τον έλεγχο της Task Force 61/2, με τις συμμετέχουσες μονάδες να περιλαμβάνουν στοιχεία από το Kearsarge ARG, 22nd MEU και CTF 61/2’s Task Group 61/2.4 (Reconnaissance Counter-Reconnaissance Forces). 

Οι δυνάμεις θα εκπαιδεύονται παράλληλα με την 32η Ελληνική Ταξιαρχία Πεζοναυτών καθώς και τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του Ελληνικού Στρατού.

Μόλις ολοκληρωθεί η εκφόρτωση του εξοπλισμού του Σώματος Πεζοναυτών, η ηγεσία και το πλήρωμα του USS Arlington θα γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και πολιτισμό του Βόλου κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι εκεί.

epirusblog.gr
5 of 5
USS Arlington: Στον Βόλο για την άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος 2022» – Ενίσχυση των σχέσεων με τις Ελληνικές ΕΔ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4135017125288979444
item