Διαπραγματευόμαστε ελικόπτερα UH-60 Black Hawk και παράκτια περιπολικά «Island» με τις ΗΠΑ, ανοιχτό το ενδεχόμενο για MQ-9, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και ΗΠΑ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, έδωσε πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μελλοντικές κινήσεις του Υπουργείου στον τομέα των εξοπλιστικών. 

«Διαπραγματευόμαστε στο πλαίσιο του πλεονάζοντος υλικού, ελικόπτερα Black Hawk και παράκτια περιπολικά Island. 

Έχουμε και άλλα που είναι υπό μελέτη και συζήτηση, και εντάσσονται στην ευρύτερη ελληνοαμερικανική συζήτηση για την άμυνα, για τα οποία, τα στρατιωτικά επιτελεία ετοιμάζουν σχετική πρόταση», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας. 

Για τα MQ-9 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι σύντομα θα γίνει μεταστάθμευση MQ-9 για να εγκατασταθούν με προοπτική μόνιμης εγκατάστασης και υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο να προμηθευτεί και η χώρα μας αυτό τον τύπο.

Για την περίπτωση του τουρκικού προγράμματος F-16 ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «είναι μακρύς και αβέβαιος ο δρόμος από το αίτημα της Τουρκίας για αγορά και αναβάθμιση αμερικανικών αεροσκαφών F-16, μέχρι την έγκριση του από την αμερικανική κυβέρνηση» είπε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει ένα αίτημα της Τουρκίας για αγορά 40 καινούργιων F-16 και αναβάθμιση άλλων 80 F-16.

 Αλλά από αυτό το αίτημα της Τουρκίας μέχρι την έγκρισή του, υπάρχει μεγάλη απόσταση. 

Όταν ξέρουμε μάλιστα-και το δηλώνει και ο ίδιος ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ-ότι είναι μακρύς και αβέβαιος ο δρόμος. Να μην προεξοφλούμε λοιπόν ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και να μην παίζουμε για άλλη μία φορά ένα παιχνίδι εντυπώσεων».

epirusblog.gr
5 of 5
Διαπραγματευόμαστε ελικόπτερα UH-60 Black Hawk και παράκτια περιπολικά «Island» με τις ΗΠΑ, ανοιχτό το ενδεχόμενο για MQ-9, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 188373336625017120
item