Στρατηγός Φλώρος: Σύντομα θα έχουμε καλά νέα για το θέμα των UAV-Αναβαθμίζεται επιτέλους και το ελληνικό Πεζικό

Οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα αν επιχειρήσουν οτιδήποτε σε Αιγαίο-Έβρο και για αυτό "φωνασκούν και προκαλούν" με υπερπτήσεις μαχητικών

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του πανεπιστημίου Πειραιώς ο Α/ΓΕΕΘΑ  Στρατηγός Κ. Φλώρος και απαντώντας σε ερώτηση για την ποσότητα και την τεχνολογία των Τουρκικών dron/UCAV, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “ πολύ σύντομα θα έχουμε καλά νέα” στο θέμα αυτό για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο ίδιος τόνισε ότι ο ελληνικός στρατός έχει την δυνατότητα αναχαίτισης των τουρκικών UAV, με την επιδέξια χρήση όλων των οπλικών συστημάτων της ελληνικής αεράμυνας και στις Τρεις διαστάσεις.  

Επίσης μίλησε για αναβάθμιση του σώματος του Πεζικού με νέα συστήματα και μεθόδους, όπως πάλι έδειξε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ενώ υπενθύμισε την τουρκική προκλητικότητα , ειδικά την περίοδο του 2020, όπου ένοπλες δυνάμεις μας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε βρέθηκαν σε Αιγαίο και Έβρο “ Καβάλα στο άλογο” με τους Τούρκους.     

Ο αρχηγός των ενόπλων μας δυνάμεων, μίλησε για προβληματισμό και προσήλωση της ηγεσίας σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος όπως ανέφερε με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, διαδραματίζει καίριο ρόλο πλέον στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι η ελληνο-ισραηλινή συνεργασία για την μεταφορά ισραηλινής τεχνολογίας, αλλά και η αγορά ισραηλινών επιθετικού τύπου μη επανδρωμένων οχημάτων, για λογαριασμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, θα είναι πιθανότατα το “”καλό νέο” που σύντομα θα ακούσουμε από το ελληνικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με εντολή της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας εδώ και μεγάλο διάστημα, και μέχρι πρότινος κάτω από μυστικότητα, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία δημιουργεί στόλο UAV όλων των τύπων, με προτεραιότητα τα επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζεται και η ελληνική πλευρά, για την δημιουργία μελλοντικά σμήνη από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα όλων των τύπων, εν αναμονή των ελληνικών τεχνολογικών επιτευγμάτων, με στόχο να καλυφθεί το χρονικό διάστημα μέχρι την κατασκευή τους, ειδικά λόγω της πρόσφατης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.    

Είναι γνωστόν πλέον, ότι η Τουρκία ετοιμάζει πυρετωδώς μια νέα άκρως επικίνδυνη ναυτική τακτική κατά των ελληνικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων, με την μαζική χρήση UCAV, με τις ανάλογες δυνατότητες, με στόχο να απομονώσει τα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής, ζητώντας παράλληλα διεθνώς την “αποστρατικοποίηση τους”, ενώ η ίδια στρατιωτικοποιεί ακόμα πιο πολύ τα παράλια της.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία έχει ρίξει μεγάλο βάρος πλέον στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, που αποτελούν το καλύτερο “τουρκικό” εξαγωγικό προϊόν από την Λιβύη και το Ναγκόρνο μέχρι την Ουκρανία και ποιος ξέρει που αλλού το επόμενο διάστημα.

διάστημα.

Χθες ο Τούρκος αντιφρονούντας Τούρκος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ παρουσίασε ομιλία του Τούρκου υπουργού εσωτερικών S. Soylu στην παραστρατιωτική δύναμη [Köy Korucuları με 76.000 μέλη].

Εκεί ο Σουλού ανέφερε μεταξύ άλλων: “ Μην νοιάζεστε για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, θα θάψουμε τη Δύση στην περιοχή μας, θα  επεκτείνουμε τις επιχειρήσεις μας στην Κύπρος,Καύκασος και άλλα μέρη, ενώ η Τουρκία δεν μπορεί να περιοριστεί στα σημερινά της σύνορα”.

Η απώλεια εθνικού μας εδάφους σε στεριά και θάλασσα, είναι αυτό που επιζητούν οι Τούρκοι, με το κολοσσιαίων διαστάσεων αμυντικό τους πρόγραμμα, το οποίο υλοποιούν εδώ και χρόνια, αλλά γνωρίζουν ότι το τίμημα που θα πληρώσουν από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα είναι πολύ μεγάλο, για αυτό και προς το παρόν “φωνασκούν και προκαλούν”, αλλά δεν τολμούν.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Στρατηγός Φλώρος: Σύντομα θα έχουμε καλά νέα για το θέμα των UAV-Αναβαθμίζεται επιτέλους και το ελληνικό Πεζικό
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 7288444416355209568
item