Έλενα Παπαρίζου στο TLIFE: Η επανένωση των Antique, η δύσκολη περίδος του κορονοϊού και τα καλοκαιρινά της σχέδια

Με ένα πελώριο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της και μια ζεστή αγκαλιά υποδοχής, ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας με την Έλενα Παπαρίζου, με αφορμή το ξεκίνημα της καλοκαιρινής της περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια ήταν πρόθυμη να απαντήσει στο TLIFE για κάθε κεφάλαιο που ανοίχτηκε: για όλα όσα ετοιμάζει, την επανένωση των Antique, το The Voice και τις προτάσεις για παρουσίαση που δέχτηκε στο παρελθόν, αλλά και τη Eurovision.

Το καλοκαίρι της

«Είμαι πάρα πολύ καλά. Ξεκινήσαμε από το Σάββατο 14/5 από τα Τρίκαλα. Συνεχίζουμε Ηράκλειο, μετά στο Βεάκειο Θέατρο της Αθήνας, κατόπιν στη Θεσσαλονίκη και μετά έχουμε τη Λάρισα. 

Θα λείψω για ένα μικρό διάστημα τον Ιούλιο, γιατί στη Σουηδία θα κάνω μία mini περιοδεία με τους Antique στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ, όπου θα εμφανιστούν διάσημοι καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο».

Η επανένωση των Antique

«Στο ίδιο φεστιβάλ, το 2019, ξεκίνησε η ιδέα για την επανένωση των Antique. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. 

Είπαμε με τον Νίκο Παναγιωτίδη να κάνουμε ένα τραγούδι για να δούμε το πώς θα το αγκαλιάσει ο κόσμος και μετά θα βλέπαμε πώς θα το συνεχίσουμε. 

Ο Νίκος Παναγιωτίδης έχει μία όμορφη οικογένεια με τρία παιδιά και θα πρέπει ο ίδιος να δει τι θέλει και μπορεί να κάνει, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.

Εγώ έκανα την πρώτη κρούση στον Νίκοτο ήθελα πάρα πολύ! Πήγαμε στο Φεστιβάλ «We love the ‘90s» το 2019 και από τότε έγινε το reunion. Μεσολάβησε και ο κορονοϊός, που ήταν πολύ δύσκολο για εμάς τους καλλιτέχνες. 

Είχαμε τεράστιο πρόβλημα, γιατί μας απαγορευόταν ακόμα και στο στούντιο ηχογράφησης να μπούμε» δήλωσε η Έλενα Παπαρίζου στο TLIFE.

Η δύσκολη περίοδος του κορονοϊού και οι συνήθειες που άλλαξαν

«Μας ρωτούν «αν ήμασταν δημιουργικοί το διάστημα του covid». Θέλαμε να είμαστε αλλά ήταν πολύ δύσκολο. Μετά σιγά σιγά αφήσαμε τα μέτρα και κάναμε αρκετά πράγματα.

Οι δύο πρώτες εβδομάδες του κορονοϊού ήταν μία χαρά. Όλοι ξεκουραστήκαμε! 

Από εκεί και έπειτα ήταν για μένα σαν να με πήρε μία κατηφόρα, να νιώθω ότι μπαίνω σε κατάθλιψη. Με έριξε πάρα πολύ, αλλά βρήκα τρόπους για να αλλάξω.

Ξυπνούσα στις 10, αποφάσισα να ξυπνάω στις 6.30. Ξαφνικά αυτό μου άλλαξε όλη τη διάθεση. Γενικότερα όσο πιο πολύ φως μπορούμε να βλέπουμε, τόσο καλύτερα!».

O «άνθρωπος του προγράμματος», Έλενα Παπαρίζου

«Είμαι ένας άνθρωπος που συνήθως κάνω πολλά πράγματα, είμαι του προγράμματος και το τηρώ κατά γράμμα. Πηγαίνω στο στούντιο όλη την ώρα, γνωρίζω νέα πρόσωπα, δοκιμάζω διάφορα τραγούδια. Ίσως και να υπάρξουν συνεργασίες έκπληξη! Έχω πολλά πράγματα στο μυαλό μου, αλλά δεν θέλω να μιλήσω πριν έρθει η κατάλληλη ώρα, γιατί είναι σαν να το ματιάζω!».

Το The Voice

«Θα ήθελα πάρα πολύ να γίνει ξανά το The Voice, αλλά δεν έχω ενημέρωση ακόμη. Το αγαπώ πολύ και νομίζω ότι όλα αυτά τα χρόνια τα έχουμε πάει πολύ ωραία. 

Θα δούμε τι θα θελήσει η παραγωγή της Acun Medya, αλλά εγώ θέλω να παραμείνω.

Η παρουσίαση

«Για την ώρα δε νιώθω έτοιμη να κάνω κάτι μόνη μου τηλεοπτικά. Μου έχουν προταθεί διάφορα πράγματα, αλλά δεν στέκομαι σε αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που γενικότερα είμαι σταθερή, στις σχέσεις και στις φιλίες μου. 

Δεν θέλω να είναι μονόπλευρό, όμως, θέλω οι σχέσεις αυτές να είναι «πάρε-δώσε», να είναι αμοιβαίες. 

Κάποια στιγμή πάντα γίνεται μία ανατροπή. Όταν κάτι το αγαπώ πάρα πολύ, μου αρέσει να μένω εκεί».Το κεφάλαιο Eurovision – Πόσο άλλαξε ο διαγωνισμός από το 2005 μέχρι και σήμερα

«Είναι η πρώτη χρονιά που δεν κατάφερα να δω Eurovision.

Το 2005 δεν υπήρχαν κριτικές επιτροπές, μόνο η ψηφοφορία του κοινού. Εγώ καταλαβαίνω τον θεσμό της Eurovision αλλά και την EBU που προσπαθούν να κάνουν αλλαγές ώστε να υπάρχει μία διαφορά. 

Δεν μπόρεσα να καταλάβω ποτέ για παράδειγμα, που πριν λίγα χρόνια, η κάμερα ήταν πάνω στον καλλιτέχνη πριν βγει στη σκηνή. 

Εκείνη την ώρα ο καλλιτέχνης πρέπει να είναι συγκεντρωμένος. Δεν είναι όλα «μασάω τσίχλα», δηλαδή δεν είναι τόσο εύκολα.

Καταλαβαίνω ότι αλλάζουν τα πράγματα, γιατί κι αυτοί δοκιμάζουν διάφορα, αλλά εγώ είμαι 50-50 αν μου αρέσει που υπάρχει κριτική επιτροπή. 

Είναι η άποψή μου, νομίζω όμως ότι η EBU κάτι καλύτερο ξέρει. 

Επίσης, στενοχωριέμαι που υπάρχουν τα pre-recorded vocals, θα ήθελα να δω το live στοιχείο» εξομολογήθηκε η Έλενα Παπαρίζου.

Θα προτιμούσε έναν εμπορικό καλλιτέχνη για εκπροσώπηση στη Eurovision ή ένα νέο πρόσωπο; «Το θέμα είναι το τραγούδι που θα ταξιδέψει στον διαγωνισμό. Όταν το 2005 έγινε η απευθείας ανάθεση, δεν ήθελα να σταλεί ένα τραγούδι, ήθελα να το ψηφίσει ο κόσμος. 

Ανάλογα με αυτό που περνάει ο λαός, αυτό θα ψηφίσει. Όταν ο Έλληνας ψήφισε το τραγούδι του, πήγε και πολύ καλά. Δεν λέω να μη γίνεται η ανάθεση στον καλλιτέχνη αλλά να μπορεί και ο κόσμος να ψηφίζει. Μπορεί να είμαι και λάθος…

Όλα πρέπει να τα σκεφτόμαστε, γιατί η Ελλάδα μετά τις μεγάλες δόξες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Euro, τη Eurovision, μπήκε σε μία κρίση. 

Έχουμε φτάσει 2022 κι είμαστε ακόμα ζωντανοί! Δεν είμαστε στα καλύτερά μας γενικότερα, ξέρω όμως ότι στο δικό μου το κομμάτι ξέρω ότι μπορώ να κάνω τον κόσμο να χαίρεται».

*Η Έλενα Παπαρίζου είναι για δεύτερο έτος Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef στην Ελλάδα. «Έχουμε μεγάλο έργο μπροστά μας. 

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί» τόνισε.

*Στις 17 Νοεμβρίου 2022, η Έλενα Παπαρίζου θα δώσει το «παρών» σε ένα από τα μεγάλα πάρτι που ετοιμάζει η EBU.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

epirusblog.gr
5 of 5
Έλενα Παπαρίζου στο TLIFE: Η επανένωση των Antique, η δύσκολη περίδος του κορονοϊού και τα καλοκαιρινά της σχέδια
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 6891511848737791384
item