Τρομοκρατήθηκαν οι Τούρκοι πιλότοι με τα ελληνικά Rafale που τους “κλειδώνουν” από απόσταση στο Αιγαίο

"Είτε Έλληνες πιλότοι που έχουν εκπαιδευτεί εδώ και πολύ καιρό στην Γαλλία, είτε Γάλλοι πιλότοι μπορεί να χρησιμοποιούν τα γαλλικά Rafale στο Αιγαίο"-Βλέπουν φαντάσματα οι Τούρκοι στο ελληνικό Αρχιπέλαγος

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη τους οι Τούρκοι πιλότοι, αφού σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα, οι Έλληνες πιλότοι τους κάνουν μεγάλα χουνέρια στο Αιγαίο, αφού “κλειδώνουν” τα τουρκικά αεροσκάφη από πολύ μεγάλες αποστάσεις προκαλώντας σοκ και στο τουρκικό γενικό επιτελείο.    

Η Yeni Safak αναφέρει ότι η “Αθήνα κλιμακώνει την ένταση μετά την υποδοχή των αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, στρεφόμενη ξανά σε προκλήσεις.

Tα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη RAFALE, “παραβίασαν” δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο μέσα σε 15 ημέρες,  κλειδώνοντας τα τουρκικά μαχητικά από μεγάλη απόσταση στο Αιγαίο.

Οι προκλήσεις της Ελλάδας αυξήθηκαν, ιδιαίτερα μετά τον Ρωσο-Ουκρανικό πόλεμο, ως αποτέλεσμα της δυσαρέσκειας για την αύξηση της περιφερειακής και παγκόσμιας επιρροής της Τουρκίας.

Η ελληνική πλευρά έκανε παράνομες προσθήκες στο σενάριο  της διεθνούς άσκησης Tiger Meet Exercise, με στόχο την Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών, και δεν απέσυρε αυτές τις τροποποιήσεις στην άσκηση, παρότι η τουρκική Πολεμική Αεροπορία αποφάσισε να αποσυρθεί από αυτήν.

Δεν ήταν αρκετό αυτό, αφού η Ελλάδα αύξησε πρόσφατα τις παραβιάσεις της στον εναέριο χώρο του Αιγαίου χρησιμοποιώντας αεροσκάφη Rafale για μεγαλύτερη εμβέλεια “κλειδώματος” των τουρκικών μαχητικών για αυτές τις παραβιάσεις.

Η Τουρκία, προειδοποίησε την Ελλάδα, η οποία έχει παραβιάσει δεκάδες φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο από τις 26 Απριλίου, λόγω των σχέσεων καλής γειτονίας τις πρώτες ημέρες, και μοιράστηκε τα αρχεία ραντάρ της με τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με λεπτές ισορροπίες και εντολές/οδηγίες, οι Τούρκοι ηρωικοί πιλότοι απαντούν δύο φορές κατά των ελληνικών αεροσκαφών.

Εκτός από τις αερομαχίες ενάντια στις επιθετικές συμπεριφορές της Ελλάδας, η παραπληροφόρηση και η προπαγανδιστική δραστηριότητα στην ελληνική εξωτερική πολιτική διαψεύδονται με στοιχεία και ντοκουμέντα.

Αναφέρεται ότι είτε Έλληνες πιλότοι που έχουν εκπαιδευτεί εδώ και πολύ καιρό, είτε Γάλλοι πιλότοι μπορεί να χρησιμοποιούν τα γαλλικά Rafale στο Αιγαίο.

Η Ελλάδα, την οποία η Τουρκία κάλεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ειρηνικές προσπάθειες, δεν συμπεριφέρεται με ανάλογο τρόπο”, καταλήγει το τουρκικό άρθρο αναφερόμενο σε ένα πιθανό παράλληλο τουρκικό σύμπαν.

Αυτό που ενοχλεί την Τουρκία, είναι ότι αν λέμε, επιχειρήσουν οτιδήποτε αυτήν την στιγμή στο Αιγαίο, ή την Α.Μεσόγειο θα χάσουν πολλά μαχητικά πριν ακόμα εισέλθουν στο Αιγαίο, τίποτε άλλο, ενώ αναζητούν άλλοθι για να πάρουν τα F-16 VIPER από τις ΗΠΑ με κάθε θεατρινισμό.   

Τούρκοι αναλυτές έχουν  δηλώσει  εδώ και μεγάλο διάστημα ανοιχτά, ότι η απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale από την Ελλάδα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και να οδηγήσει σε ήττες στις αερομαχίες την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σε εκπομπή του CNN Turk, οι αναλυτές ανέφεραν ότι τα ραντάρ και οι πύραυλοι meteor έχουν την ικανότητα να εντοπίζουν τα τουρκικά μαχητικά και να τα πλήξουν πριν εκείνα τα παρατηρήσουν.

Εξηγούν επίσης ότι είναι απαραίτητο για την Τουρκία να εκσυγχρονίσει τα F-16 της σε F-16 block 70, μια αναβάθμιση που ήδη προχωρά από την Ελλάδα, την οποία τόσο διακαώς θέλει η Άγκυρα.

epirusblog.gr
5 of 5
Τρομοκρατήθηκαν οι Τούρκοι πιλότοι με τα ελληνικά Rafale που τους “κλειδώνουν” από απόσταση στο Αιγαίο
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4435594142455384107
item