Γιάννενα: Στο Paphos 2040 Volume III O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων

Στο «Paphos 2040 – Volume III: «Η Συμβολή των Πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της πόλης» παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Με τον καθοριστικό και πολύπλευρο ρόλο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Πάφο, καταπιάστηκε εκδήλωση – συζήτηση υπό τον τίτλο «Η Συμβολή των Πανεπιστημίων στην ανάπτυξη της πόλης», που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono στον Πολυχώρο “Αττικόν” στην Πάφο, σε συνεργασία με τον Δήμο Πάφου.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δυναμική που αναπτύσσεται στην Πάφο, ώστε από μια καθαρά τουριστική πόλη να μετεξελιχθεί σε μία ευημερούσα φοιτητούπολη. Τα παράπλευρα οφέλη από την παρουσία και ανάπτυξη πανεπιστημιακών μονάδων, όπως αναφέρθηκε, δημιουργούν σημαντική επιπρόσθετη αξία για την πόλη της Πάφου και τους κατοίκους της. 

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις επιτρέπουν στην τοπική κοινότητα και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως η ανάπτυξη ακινήτων, η εστίαση και το εμπόριο να αισιοδοξούν για δημιουργία σημαντικού επιπρόσθετου οφέλους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δρ.Δημήτριος Δημητρίου σημείωσε μεταξύ άλλων :
Τα Γιάννενα έχουν πλέον γίνει μια σύγχρονη πόλη παρά τα όποια προβλήματα που ίσως δεν έχουν λυθεί.

Μπήκαμε στον χάρτη των εταιριών υψηλής τεχνολογίας και με την κατασκευή του τεχνολογικού πάρκου θα δοθεί περισσότερη δυναμική και κίνητρο και για άλλες εταιρίες να έρθουν στα Ιωάννινα.

Με τους νέους οδικούς άξονες, με τη νέα σύνδεση της Ιόνιας με την Αλβανία, με τις προσπάθειες μας να αναπτύξουμε περισσότερο το αεροδρόμιο Ιωαννίνων και να συνεργαστούμε με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους θεωρώ ότι θα οδηγηθούμε σε αναπτυξιακά μονοπάτια.

Υπάρχουν πολλές προοπτικές και για μια “SiliconValley” αλλά και για νέα διαφορετικού τύπου επιχειρηματικά project αλλά θα πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε πολύ σε πολλά επίπεδα να δημιουργήσουμε μια πόλη σύγχρονη, φιλική με ευρωπαϊκές υποδομές για να είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτή την ανάπτυξη, να είμαστε έτοιμοι πριν τις εξελίξεις και να μην είμαστε αναγκασμένοι να τρέχουμε πίσω από αυτέςενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι λόγω της δημιουργίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μια σειρά από κλάδους της επιχειρηματικότητας είδαν πραγματική άνθηση και μια σειρά από νέες επιχειρήσεις συστάθηκαν και στόχευσαν την προσέλκυση των φοιτητών για να τους εντάξουν ως πελάτες τους ενώ παράλληλα όφελος έμμεσο ή άμεσο είχαν όχι μόνο οι επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Φαίδωνας Φαίδωνος, Δήμαρχος Πάφου, Γιώργος Δημοσθένους, Πρύτανης Πανεπιστημίου Frederick, Δημήτριος Δημητρίου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο Paphos 2040 Volume III O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3400426965968911909
item