H πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας που είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές μεσαιωνικές πόλεις. Σε μια από αυτές και συγκεκριμένα στη Γερμανία θα ταξιδέψουμε εδώ. 

Ο λόγος για την πόλη Κέντλινμπεργκ (Quedlinburg) που είναι μια από τις πιο γοητευτικές μεσαιωνικές πόλεις όχι μόνο της Γερμανίας αλλά όλης της Ευρώπης. 

Την χαρακτηρίζουν οι στενοί, πλακόστρωτοι δρόμοι με τα πάνω από 1300 ξύλινα σπίτια, και από το 1994 συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Κέντλινμπεργκ

Η αρχαία πόλη είναι χτισμένη γύρω από μια μεγάλη πλατεία (Markt) και “κρύβεται” ανάμεσα σε δύο λόφους, με τον ποταμό Bode να τη χωρίζει στη μέση. 

Στον ένα λόφο βρίσκεται ένα συγκρότημα με ένα κάστρο, αβαείο και εκκλησία, που ονομάζεται Burgberg. Ο άλλος λόφος ονομάζεται Muenzenberg.

Κέντλινμπεργκ, Γερμανία

Βόλτα στο κέντρο

Μεταφερθείτε σε άλλη εποχή με μια βόλτα στην γραφική παλιά πόλη, περπατώντας τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια και παρατηρήστε τα περίπου 1.300 άψογα διατηρητέα ξύλινα σπίτια, που είναι χτισμένα σχεδόν εδώ και οκτώ αιώνες.

Quedlinburg
Κέντλινμπεργκ, Γερμανία, αξιοθέατα

Ανηφορίζουμε για το λόφο με την όμορφη θέα

Αφήστε για λίγο το κέντρο και ανηφορίστε στο λόφο Burgberg όπου θα δείτε το περίφημο κάστρο Quedlinburg, περιηγηθείτε στους διαδρόμους και τα δωμάτια και ανακαλύψτε θαυμάσουν τα προϊστορικά αντικείμενα στο μουσείο του. 

Δίπλα, θα βρείτε την εκκλησία St. Servatius, που είναι ένα από τα σημαντικότερα ρωμαϊκά κτήρια στη Γερμανία και διατηρεί μερικούς από τους παλαιότερους εκκλησιαστικούς θησαυρούς της χώρας.

Κέντλινμπεργκ, Γερμανία, τρένο

Βόλτα με ατμομηχανή

Τέλος, κάντε μια βόλτα με τη νοσταλγική ατμομηχανή, Harzer Schmalspurbahnen, που συνδέει τις πόλεις Quedlinburg, Wernigerode, Nordhausen και πολλές άλλες και με τερματισμό το Brocken, την υψηλότερη κορυφή στα βουνά Harz. 

Αυτή η διαδρομή τρένου είναι η πιο γραφική στη Γερμανία και ίσως το επίκεντρο του ταξιδιού σας στο Harz.

epirusblog.gr
5 of 5
H πανέμορφη μεσαιωνική πόλη της Γερμανίας που είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2443400941216280704
item