Γιάννενα: Έρχονται τα FTTH στα Γιάννενα

Την επιτάχυνση του επενδυτικού προγράμματος κατασκευής δικτύων νέας γενιάς μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home - FTTH) με στόχο την επέκτασή τους σε ακόμη περισσότερα σημεία στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Vodafone. 

Σκοπός του επενδυτικού προγράμματος, σύμφωνα με την εταιρία, «είναι η επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης της Ελλάδας», καθώς η Vodafone θα μπορεί να διασυνδέσει μέχρι το 2024 πάνω από 800.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις με δίκτυα FTTH και με υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων, αλλά και με δίκτυα FTTC.

Τα Γιάννενα είναι στον άμεσο προγραμματισμό της εταιρίας: ήδη σε κάποια σημεία προχωρούν οι εργολαβίες στη Θεσσαλονίκη (ιστορικό κέντρο και Ελευθέριο - Κορδελιό), αλλά και σε Πάτρα, Βέροια και Κοζάνη, ενώ μέσα στα δύο επόμενα χρόνια, πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Vodafone θα προχωρήσει στην κατασκευή και ανάπτυξη νέων δικτύων FTTH και σε άλλα αστικά κέντρα τηλεπικοινωνιών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Κοζάνη και Γιάννενα, καλύπτοντας τους εσωτερικούς δακτυλίους, ενώ θα εντάξει στο επενδυτικό της πλάνο και την κάλυψη με FTTH περιοχών που είχαν μείνει εκτός του αρχικού πλάνου.

Η νέα γενιά δικτύων είναι ήδη καθυστερημένη (όπως συμβαίνει συνήθως…) στην Ελλάδα. Οι δε υπηρεσίες που προσφέρουν οι εταιρίες και στα Γιάννενα, είναι μέχρι στιγμής από μέτριες έως κακές και σίγουρα, αναντίστοιχα ακριβές με αυτό που προσφέρουν.

Θεωρητικά, τα FTTH δίκτυα θα βελτιώσουν σημαντικά τις συνδέσεις, αντικαθιστώντας το απαρχαιωμένο και φθαρμένο κομμάτι του δικτύου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Έρχονται τα FTTH στα Γιάννενα
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1612966787407841309
item