Η Τουρκία απειλεί - Οι «Τίγρεις» εκπαιδεύονται - Τα Τουρκικά F-16 βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση «kill»

Στην Τουρκική παράκρουση η Αθήνα αντιπαραβάλει ψυχραιμία αλλά και προβολή ισχύος ειδικά της Πολεμικής της Αεροπορίας η οποία χωρίς αμφιβολία έπειτα και από την απόκτηση των Rafale έχει σαφέστατο πλεονέκτημα έναντι των γειτόνων.

Τα Τουρκικά F-16C/D της 192 Filo‘’Caplan’’ είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν δίπλα σε κάποιες από τις πιο ισχυρές πολεμικές αεροπορίες του ΝΑΤΟ. Και να συγκριθούν μαζί τους αλλά κυρίως να αποδείξουν αν μπορούν να σταθούν με αξιώσεις πλάι στα Ελληνικά ‘’γεράκια’’. 

Όμως η Άγκυρα τις τελευταίες εβδομάδες έδειξε με τη στάση της ότι το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι να αποδείξει ότι αποτελεί ένα σοβαρό και αξιόπιστο μέλος της Συμμαχίας. 

Επιδίωξε και ‘’κέρδισε’’ την αποπομπή της από την ‘’TigerMeet 2022’’μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στο ΓΕΕΘΑ έπειτα από τις συνεχείς προκλήσεις με αποκορύφωμα την πρωτόγνωρη επιθετικότητα της περασμένης Τετάρτης με 41 υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά και 168 παραβιάσεις

Προκλητικότητα την οποία συνεχίζει χωρίς σταματημό αφού ακόμα και σήμερα Σάββατο αφού προχώρησε σε τρεις υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά αυτή τη φορά με μη επανδρωμένο UAV. 

Στην Τουρκική παράκρουση η Αθήνα αντιπαραβάλει ψυχραιμία αλλά και προβολή ισχύος ειδικά της Πολεμικής της Αεροπορίας η οποία χωρίς αμφιβολία έπειτα και από την απόκτηση των Rafale έχει σαφέστατο πλεονέκτημα έναντι των γειτόνων. 

Με την διαφορά να φαίνεται καθημερινά πάνω από το Αιγαίο εκεί που τα Τουρκικά F-16 βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση ‘’kill’’ ακόμα και από τα Ελληνικά πυροβόλα. 

Αν η 192 Filo λάμβανε τελικά μέρος στην ‘’Tiger Meet 2022’’ οι γείτονες θα είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. 

Όμως τελικά θα καταγράψουν τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση μόνο μέσα από τα ραντάρ τους ενώ δεν αποκλείεται μαχητικά της 192 Filo εκείνες τις ημέρες αντί να βρίσκονται στο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο να προχωρούν σε παραβιάσεις ακόμα και σε υπερπτήσεις στο Αιγαίο.

Οι Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και τα Στελέχη της 335 Πολεμικής Μοίρας ‘’Τίγρης’’ έχουν σχεδιάσει μια άσκηση πολύ υψηλών απαιτήσεων η οποία παραπέμπει σχεδόν στον ‘’ΗΝΙΟΧΟ’’. 

Περισσότερα από 60 μαχητικά, F-16, F-18, Rafale κ αι Eurofighter αλλά και ελικόπτερα θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από σενάρια μάχης σε όλο το μήκος και πλάτος του FIR Αθηνών. Από τον Έβρο έως το Καστελόριζο και από την Κρήτη έως το Ιόνιο.

Η ‘’Tiger Meet 2022’’ περιλαμβάνει μια σειρά από αποστολές Σύνθετων Επιχειρήσεων καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αποστολών του σύγχρονου Αεροπορικού Πολέμου (Αμυντικών/ Επιθετικών Επιχειρήσεων εναντίον Αεροπορικής Ισχύος, Αεροπορική Απομόνωσης, Δυναμική Στοχοποίησης, Στοχοποίησης Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων, Επιχειρήσεις Καταστολής – Καταστροφής της εχθρικής αεράμυνας, Επιχειρήσεις Αεροπορικών Δυνάμεων επ’ ωφελεία Χερσαίων – Θαλάσσιων Επιχειρήσεων) οι οποίες θα υποστηρίζονται από Ιπτάμενο Radar του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η 335η πιο παλιά Πολεμική Μοίρα της HAF, για πρώτη φορά αναλαμβάνει από το 1972 όταν έγινε μέλος του ΝΤΑ να φιλοξενήσει την άσκηση στην 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο. 

Με τίτλο ‘’Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις’’ η ‘’Tiger Meet 2022’’ περιλαμβάνει τα πλέον ρεαλιστικά σενάρια σε συνθήκες υψηλής πίεσης με τις αποστολές μέρα με τη μέρα από τις 9 έως τις 20 Μαίου να γίνονται όλο και πιο δύσκολες.

Με παρένθεση το Air Show το οποίο θα διεξαχθεί στις 15 Μαίου και θα  αποτελεί το ‘’κερασάκι’’ της άσκησης προσφέροντας θέαμα που θα ‘’κόψει την ανάσα’’ όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

epirusblog.gr
5 of 5
Η Τουρκία απειλεί - Οι «Τίγρεις» εκπαιδεύονται - Τα Τουρκικά F-16 βρίσκονται συνεχώς σε κατάσταση «kill»
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4543774041786209982
item