Γαύδος: Πώς δήθεν πελάτισα προσπαθούσε με τεχνάσματα να αποσπάσει το extrapin κάρτας από ξενοδόχο

Νέο περιστατικό απάτης μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών φέρνει στη δημοσιότητα το iefimerida.gr.

Οι καταγγελίες για τους επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών να εκμεταλλευτούν επιχειρηματίες, κυρίως του τουρισμού και μέσω διαφόρων τεχνασμάτων να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους με στόχο να τους «αδειάσουν», παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Ένα από τα τελευταία κρούσματα σημειώθηκε στην ακριτική Γαύδο. Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, γυναίκα της τηλεφώνησε και της ζήτησε να κρατήσει δωμάτιο. 

Όταν η ξενοδόχος της ζήτησε να κάνει κατάθεση στο λογαριασμό της για να ολοκληρωθεί η κράτηση, η γυναίκα προσπάθησε με τεχνάσματα να αποκτήσει πρόσβαση στο extra pin του τραπεζικού λογαριασμού που έρχεται στο τηλέφωνο του κατόχου. 

Ευτυχώς η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου κατάλαβε ότι πρόκειται για απάτη και δημοσιοποίησε το περιστατικό στο facebook για να προστατευθούν και άλλοι συνάδελφοι της. Χαρακτηριστικά δημοσίευσε μία φωτογραφία και έγραψε:

Μεγάλη προσοχή στις απάτες

«Χθες με πήραν τηλέφωνο κάποιοι για να κάνουν "κράτηση" σε δωμάτιο. Τους ζήτησα να βάλουν προκαταβολή σε έναν λογαριασμό. Η κοπέλα που θα έκανε την κατάθεση, της ζητούσε η τράπεζα της έναν κωδικό που έρχεται στο κινητό μου!!

Αυτός ο κωδικός είναι το EXTRAPIN που έρχεται, όταν θέλουμε να κάνουμε συναλλαγή εμείς από τον λογαριασμό μας. 

Εννοείται ότι ΔΕΝ της τον έδωσα. Μετά από πολλές προσπάθειες που έκανε αυτή και εγώ της έλεγα ψευδώς ότι δεν έλαβα κάποιο μήνυμα με κωδικό (ενώ είχα λάβει) μου έκλεισε το κινητό στην μούρη.

Με είχε πάρει από 2 διαφορετικούς αριθμούς. Τηλεφώνησα πολλές φορές αλλά όσο δεν της έδινα τον κωδικό το έκλεινε.

Από κάτω σας έχω την φωτογραφία του μηνύματος που ερχόταν στο κινητό μου. Είναι ο κωδικός που ήθελε αυτή να της πω για να μπει στον λογαριασμό μου.

Και κατάλαβα ότι ήταν απατεώνας. Μεγάλη προσοχή! Μην δώσετε ποτέ κωδικούς τηλεφωνικά, ούτε στοιχεία τράπεζας διότι είναι σπείρα! Σας ενημέρωσα διότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να πιαστεί θύμα!!».epirusblog.gr
5 of 5
Γαύδος: Πώς δήθεν πελάτισα προσπαθούσε με τεχνάσματα να αποσπάσει το extrapin κάρτας από ξενοδόχο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2483129535816245812

Τα καλύτερα

item