Άρτα: Erasmus+....Σε Κύπρο και Ιταλία οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας

Οι εκπαιδευτικοί από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας επισκέφτηκαν το Α΄ Δημοτικό σχολείο Μακεδονίτισσας Λευκωσίας Κύπρου στις 05-08/4/2022 και το Instituto Comprensivo Carlo Urbani στις 25-30/04/22 στην πόλη Jesi της Ιταλίας.

Μετά από συναντήσεις έργου στην Κροατία, στη Φινλανδία, στην Άρτα και διαδικτυακές δραστηριότητες σε ένα μεγάλο διάλειμμα από την τελευταία κινητικότητα, το έργο συνεχίστηκε με την 4η και 5η κινητικότητα - διεθνή συνάντηση των συμμετεχόντων χωρών στα παραπάνω σχολεία. 

Γενικός τίτλος του προγράμματος είναι: «Together to get there» και είναι πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορωνοϊού δεν κατέστη δυνατόν οι εκπαιδευτικοί να επισκεφτούν, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, το σχολείο της Μακεδονίτισσας. 

Είχαν όμως την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους για τη συνέχεια του προγράμματος και να επισκεφθούν τους χώρους του σχολείου τις απογευματινές ώρες. Επιπλέον ξεναγήθηκαν στις ομορφιές της Λευκωσίας και της ευρύτερης περιοχής.

Αντίθετα, στο Instituto Comprensivo Carlo Urbani στην πόλη Jesi οι Έλληνες εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με όλους τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Στη συνέχεια ομάδες (ζεύγη) εκπαιδευτικών μπήκαν στις τάξεις και πραγματοποίησαν διδασκαλίες όπως είχαν σχεδιάσει.

Οι οικοδεσπότες γνώρισαν στους επισκέπτες τους τον πολιτισμό και τα έθιμα και τις ομορφιές της πόλης Jesi. 

Περιηγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης και των περιχώρων της, θαύμασαν τη φύση και πέρασαν την τρίτη μέρα της παραμονής τους στην Ιταλία σε μια ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή Marche Region και τα γύρω μέρη. 

Οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί έφυγαν από τις παραπάνω πόλεις με τις καλύτερες εντυπώσεις ανανεώνοντας τον επόμενο ραντεβού στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Το Ευρωπαϊκό σχέδιο ανάπτυξης του σχολείου, που χρηματοδοτείται από το Ι.Κ.Υ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στοχεύει στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών καθώς και στην ανάπτυξη καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Erasmus+....Σε Κύπρο και Ιταλία οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7740503794751365110

Τα καλύτερα

item