Elbit IFTC – Καλαμάτα: Πρόοδος, πέντε M-356 Master στη γραμμή παραγωγής

Σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης βρίσκονται οι εργασίες για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης IFTC (International Flight Training Center) στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης που έχει ανατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ισραηλινή εταιρία Elbit Systems.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη επιτευχθεί η πλήρης διαθεσιμότητα της υλικοτεχνικής υποστήριξης για τον στόλο των αεροσκαφών T-6 Texan II που επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία. Συγκεκριμένα, λίγους μήνες πριν, άρχισε να λειτουργεί εντός της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας, το κέντρο λογιστικής υποστήριξης, το αποκαλούμενο T-6 Logistics Warehouse.

Η εγκατάσταση που στεγάζει δεκάδες χιλιάδες εξαρτήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τα αεροσκάφη του τύπου, ενώ η διαχείρισή τους γίνεται μέσα από εξειδικευμένο λογισμικό ILS (Integrated Logistics Support: ολοκληρωμένης λογιστικής υποστήριξης. 

Ήδη εκατοντάδες ανταλλακτικά και εξαρτήματα παρέχονται ως μέρος της συνεχούς υποστήριξης και της επιστροφής των αεροσκαφών του τύπου σε υπηρεσιακή δραστηριότητα.

Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος. Ήδη έχει αρχίσει η κατασκευής μίας νέας εγκατάστασης συνολικού εμβαδού 1.200 τετραγωνικών μέτρων που θα στεγάσει τους δικτυακά διασυνδεδεμένους προσομοιωτές πλήρους αποστολής (full-missions simulators) του εκπαιδευτικού αεροσκάφους M-346 Master καθώς και δεκάδες άλλες προηγμένες συσκευές εκπαίδευσης του επίγειου συστήματος εκπαίδευσης.

Τέλος, στις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Leonardo πέντε εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 που θα ενταχθούν ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής από τον Μάιο του 2021.

Επιπλέον, δύο αεροσκάφη ολοκληρώνουν το στάδιο “Marry Up” και άλλα τρία βρίσκονται σε δομική συναρμολόγηση. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, η παράδοση των δύο πρώτων αεροσκαφών αναμένεται κατά το β’ τρίμηνο του 2023.












epirusblog.gr
5 of 5
Elbit IFTC – Καλαμάτα: Πρόοδος, πέντε M-356 Master στη γραμμή παραγωγής
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 808685297527758512
item