Θεσπρωτία: Τι ζητούν γονείς και κηδεμόνες μαθητών...

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών και στη Θεσπρωτία ζητούν να μην ισχύσει στις Πανελλαδικές η Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.

Όπως επισημαίνουν και στην τρέχουσα σχολική χρονιά, λόγω της πανδημίας και του τρόπου διαχείρισής της από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, υπήρξαν σημαντικά μαθησιακά κενά, ενώ με την εφαρμογή του πρωτόκολλου-λάστιχου για το κλείσιμο του τμήματος, αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, τα περισσότερα τμήματα λειτούργησαν με συνεχείς απουσίες παιδιών, με αποτέλεσμα η ύλη να έχει διδαχθεί αποσπασματικά στο σύνολο σχεδόν των μαθητών. 

Όλοι οι παραπάνω λόγοι, σύμφωνα με τους γονείς και κηδεμόνες, επιβάλλουν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Ακόμη διαφωνούν και με την εφαρμογή των εξετάσεων PISA, καθώς «με τέτοιου είδους κλίμακες και “διαγωνισμούς” ανοίγεται από το υπουργείο ο δρόμος, ώστε, σε συνδυασμό με την εφαρμογή της λεγόμενης “αξιολόγησης”, να βαθμολογήσουν και να κατηγοριοποιήσουν τα σχολεία, να δημιουργήσουν σχολεία, μαθητές και εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων».

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τι ζητούν γονείς και κηδεμόνες μαθητών...
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 1584918844508376353
item