Αυτοί είναι οι λόγοι που μας βοηθάει το κλάμα

Το κλάμα είναι συνηθισμένη ανθρώπινη συνήθεια και μπορεί να προκληθεί από διαφορετικά συναισθήματα.

Ερευνητές έχουν ανακαλύψει ότι το κλάμα ωφελεί το σώμα και την ψυχή και τα οφέλη αρχίζουν στη γέννηση, με το πρώτο κλάμα του μωρού. Πάμε να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά.

Αισθάνεσαι πολύ καλύτερα μετά

Το πρόβλημά σου ή η στεναχώρια σου φαντάζει βουνό πριν αρχίσεις να κλαις. Σιγά σιγά όμως απελευθερώνεις όλα αυτά τα αρνητικά συναισθήματα που σε "τρώνε" μέσα σου. Μαζί με δάκρυα, αποβάλλονται και οι σκοτούρες, οι ανησυχίες και οι έγνοιες. Είτε κλάψεις μόνος ή μπροστά σε κάποιον αγαπημένο σου άνθρωπο, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο θετικό.

Έχεις λιγότερα αρνητικά vibes

Κλαίγοντας, καταφέρνεις να αποβάλλεις την αρνητική ενέργεια που δημιουργεί το περιβάλλον σου. Είτε αυτό λέγεται δουλειά, προσωπικά θέματα, αρνητικοί άνθρωποι ή προβλήματα φίλων. 

Είναι ένας τρόπος να ισορροπείς μέσα σου τα συναισθήματά σου, χωρίς να στηρίζεσαι σε κάποιον να σου ανεβάσει τη διάθεση. Δεν είναι μόνιμη λύση, αλλά αν κάποια στιγμή νιώθεις να μην αντέχεις άλλον αρνητισμό, δοκίμασέ το.

Βοηθά στο άγχος

Το παράδοξο του άγχους που μπορεί να γεννήσει το κλάμα είναι ότι αυτό με τη σειρά του το "σκοτώνει". Κλαίγοντας, αφήνεις πίσω το στρες όλης της ημέρας, εβδομάδας, μήνα. Μετά, νιώθεις πολύ πιο αισιόδοξος και ήρεμος. Είναι σημαντικό να αφήνεις πίσω το "κακό" ώστε να συνεχίσεις ανενόχλητος τη ζωή σου.

Σε κρατάει λογικό

Καμιά φορά, όλοι οι άνθρωποι νιώθουμε ότι σκεφτόμαστε παράλογα. Είναι εκείνες οι μέρες που θα περάσουν τα πάντα από το νου μας, θα κάνουμε σενάρια, τα χειρότερα μάλιστα. 

Μπορεί να κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, να τον βρίσουμε, να νιώσουμε ότι δεν έχουμε εκπληρώσει τα όνειρα και τις επιθυμίες μας. Αυτές οι μέρες είναι οι καταλληλότερες για να "βγάλει" κάποιος από μέσα του αυτές τις σκέψεις. Μετά το κλάμα, σκέφτεσαι ξανά λογικά. Δε σκέφτεσαι πλέον τόσο πεσιμιστικά. Βάζεις νέους στόχους. Νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου.

Νιώθεις σαν πούπουλο μετά

Όσο βαραίνεις το μυαλό και την ψυχή σου με προβλήματα, τόσο πιο βαρύς αισθάνεσαι. Σαν να έχεις ένα βάρος στην πλάτη σου που το κουβαλάς από δω και από κει. Όταν όμως απελευθερώνεσαι και αφήνεις τον εαυτό σου να κλάψει όσο θέλει, αυτό το βάρος εξαφανίζεται. 

Το νιώθεις να φεύγει σταδιακά και τελικά αισθάνεσαι ελαφρύς σαν πούπουλο. Γι'αυτό και πολλοί άνθρωποι κλαίνε πριν τον ύπνο, γιατί μόλις πέσεις στο κρεβάτι μετά από μία γερή δόση κλάματος, κοιμάσαι σαν πουλάκι.

 

epirusblog.gr
5 of 5
Αυτοί είναι οι λόγοι που μας βοηθάει το κλάμα
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6787610441179268542
item