Πρέβεζα: Στα Φεστιβάλ Ξάνθης και Καβάλας συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Με τις αποσκευές τους γεμάτες νέες μουσικές εμπειρίες επέστρεψαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας από τα Μουσικά Φεστιβάλ της Ξάνθης και της Καβάλας.

Τα μουσικά σύνολα του σχολείου της Πρέβεζας παρουσίασαν τα προγράμματά τους στις μουσικές σκηνές των δύο πόλεων.

Πήραν, επίσης, μέρος σε σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια, ενώ συμμετείχαν με τους μαθητές των άλλων σχολείων σε κοινές πρόβες, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων μουσικών.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των δράσεων αποτυπώθηκε στις κοινές συναυλίες που δόθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας της Ξάνθης και στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων στην Καβάλα αντίστοιχα.

Πάνω από χίλιοι μαθητές σε κάθε συναυλία από δεκάδες Μουσικά Σχολεία ένωσαν φωνές και μουσικές, προσφέροντας μελωδικές συγκινήσεις στο κοινό που συνέρρευσε να τους παρακολουθήσει και κερδίζοντας το ολόθερμο χειροκρότημά τους.

Στην Ξάνθη συμμετείχαν τα εξής σύνολα:

-Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής.
-Ορχήστρα Ευρωπαϊκής Μουσικής.
-Σύνολο Τζαζ
-Σύνολο ΒodyPercussion
Στην Καβάλα συμμετείχαν τα εξής σύνολα:
Σύνολο Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας.
Σύνολο Σμυρνέϊκου Τραγουδιού.
Σύνολο Ρεμπέτικου Τραγουδιού.
Σύνολο Ποικίλης Μουσικής.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές που συμμετείχαν για τη συνέπεια, το ζήλο, την υπευθυνότητα, το πνεύμα συνεργασίας και την άψογη συμπεριφορά τους, όπως και στους υπεύθυνους καθηγητές των συνόλων για την άοκνη προσπάθειά τους κατά την προετοιμασία αλλά και την παρουσίαση των προγραμμάτων τους.epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στα Φεστιβάλ Ξάνθης και Καβάλας συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6984358675486481713
item