Ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε πώς έγινε... Μπαϊντενόπουλος και γιατί κάνει τον σταυρό του σαν τους Ελληνες

Τους δεσμούς με την ελληνική ομογένεια τόνισε στην γεμάτη από «φίλους» αίθουσα δεξιώσεων του Λευκού Οίκου ο Τζο Μπάιντεν υποδεχόμενος τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν να ανοίγει (αλλά και να κλείνει) τις ομιλίες πριν την έναρξης της δεξίωσης προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας, δίνοντας τον προσωπικό της τόνο στη μίνι γιορτή αλλά και τον Τζο Μπάιντεν σε μια ομιλία γεμάτη προσωπικές αναφορές σε μια αίθουσα που έμοιαζε να έχει πολλούς φίλους και να αναφέρεται σε εκείνους με τα μικρά τους ονόματα, ξεκίνησε χθες η δεξίωση στο Λευκό Οίκο.

Αναφέρθηκε με τα μικρά τους ονόματα σε κάποιους από τους ομογενείς που βρίσκονταν στην αίθουσα δεξιώσεων και στα παιδιά τους, είπε πως η φιλία του με τους Ελληνες ομογενείς είναι ο λόγος που κάνει τον σταυρό του... λάθος (έδειξε πώς κάνει το σταυρό του, όπως και οι ορθόδοξοι, με αντίθετη φορά από ό,τι οι καθολικοί), ύμνησε την ελληνική φιλοξενία και αναφέρθηκε στην ισχυρή σύνδεσή του με την ελληνική ομογένεια λέγοντας ότι τον αποκαλούν... Τζο Μπαϊντενόπουλο.

Τζο Μπάιντεν όπως... Τζο Μπαϊντενόπουλος

«Θα ήθελα να αστειευτώ γιατί η ελληνική κοινότητα με λέει Τζο Μπαϊντενόπουλος και πρέπει να πω ότι όταν ήμουν γερουσιαστής δεν πήρα και τόσες πολλές ψήφους. 

Αστειεύομαι… στο Ντέλαγουερ είχα το 92% των ψήφων της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, από τότε υπάρχει αυτό το παρατσούκλ», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και καταχειροκροτήθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του κάλεσε τον Τζο Μπάιντεν με τη σύζυγο του να επισκεφτούν την Ελλάδα και την Κρήτη για να ανταποδώσει τη θερμή φιλοξενία, ενώ χαριτολογώντας δήλωσε πως οι ομογενείς θα πρέπει να προσφωνούν τον κ. Μπάιντεν… «Μπαιντενάκη» (δηλαδή με κρητική κατάληξη) και όχι «Μπαϊντενόπουλο».



epirusblog.gr
5 of 5
Ο Τζο Μπάιντεν εξήγησε πώς έγινε... Μπαϊντενόπουλος και γιατί κάνει τον σταυρό του σαν τους Ελληνες
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3539615724040423827
item