Οι συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε για να κοιμάστε σωστά

Ο σωστός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγείας μας, για αυτό πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτό.

Υπάρχουν άνθρωποι που απολαμβάνουν τον ύπνο τους και ξυπνούν το πρωί αναζωογονημένοι και ξεκούραστοι. Δεν έχουν στη διάθεσή τους κάποιο μαγικό κόλπο, απλώς ακολουθούν κάποιες γενικές αρχές που τους προσφέρουν ένα καλό και ξεκούραστο ύπνο.

Δημιούργησε ατμόσφαιρα

Πριν κατευθυνθείς προς το ζεστό και άνετο κρεβατάκι σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να φροντίσεις να κάνεις: να σβήσεις τα φώτα και να φροντίσεις το δωμάτιο σου να είναι ένας ήρεμος και σιωπηλός χώρος, ώστε ο ύπνος να έρθει εύκολα και αβίαστα.

Τέλεια θερμοκρασία

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει ένα δωμάτιο ώστε να κοιμάσαι χωρίς να ξυπνάς (είτε από την πολύ ζέστη, είτε από το κρύο) είναι οι 18 βαθμοί. Αντιθέτως ο ύπνος εμποδίζεται και διακόπτεται όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 24 ή πέφτει κάτω από τους 12 βαθμούς.

Σωστή διατροφή

Φρόντισε το βράδυ να μην κάνεις υπερβολές στην κατανάλωση φαγητού και ποτού, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας να μην καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες καφέ και ζάχαρης, γιατί ο οργανισμός σου θα είναι σε εγρήγορση όλο το βράδυ. Η υπερβολική επίσης κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί ένα βαθύ ύπνο στο πρώτο μισό της νύχτας και διακεκομμένο στο δεύτερο μισό της.

Αν θέλεις να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου με τον ύπνο, τότε στο βιβλίο «Η επανάσταση του ύπνου» της Arianna Huffington που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι. Πρόκειται για ένα βιβλίο που κρούει τον κώδωνα για την παγκόσμια κρίση ύπνου και σου προσφέρει ένα λεπτομερή οδηγό, συμβουλές και ερωτηματολόγια που θα αλλάξουν τη σχέση σου με τον ύπνο.

epirusblog.gr
5 of 5
Οι συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε για να κοιμάστε σωστά
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4306816509808624761
item