Γιάννενα: Επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως, στο Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Χθες, Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, είχαμε την τιμή να δεχτούμε στο σχολείο μας την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τη βουλευτή της Ν.Δ. του Ν. Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Υπουργός συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες του σχολείου για θέματα που αφορούν τη σχολική ζωή, τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την Τράπεζα Θεμάτων. Απάντησε στα ερωτήματά τους , καθησύχασε τις ανησυχίες τους και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, για να ευοδωθούν οι κόποι τους.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε στο γραφείο με το Σύλλογο Διδασκόντων και τη διεύθυνση του σχολείου και άκουσε τους προβληματισμούς τους. Ταυτόχρονα, εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών διαχρονικά, αλλά και στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ιστορικότητα του σχολείου μας  και χαρακτήρισε σημαντικό βήμα τη μετατροπή του σε Πρότυπο Σχολείο – ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών – προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια του θεσμού από το Πρότυπο Γυμνάσιο στο Λύκειο.

Τέλος, μας χαροποίησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (Info Point – EPAS) και να βραβεύσει τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη δράση Ζωγραφική Τοίχου – Mural Arts Project για τη διαμόρφωση του χώρου.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Επίσκεψη της Νίκης Κεραμέως, στο Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7883047388435864488
item