Γεωργιάδης: «Η Ευρώπη αργεί και η κυβέρνηση έπρεπε να στηρίξει τον κόσμο»

«Η κυβέρνηση δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα όρθια», υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Blue Sky, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη αργεί και η κυβέρνηση έπρεπε να πάρει μέτρα να στηρίξει τον κόσμο».

Όπως είπε, «αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να πάρουν χρήματα πίσω για τις αυξήσεις στο ρεύμα που πλήρωσαν και αυτό θα γίνει».

Τόνισε, παράλληλα, ότι «από τον Ιούλιο που θα ξεκινήσει το πλαφόν στην χονδρική, θα καταργηθεί ουσιαστικά η ρήτρα αναπροσαρμογής που καθιερώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν μέτρα για τις επιχειρήσεις, ο κ. Γεωργιάδης παρέπεμψε στην σημερινή κοινή συνέντευξη τύπου των συναρμόδιων υπουργών, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και για τις επιχειρήσεις και θα είναι σημαντικά».

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «ποτέ δεν γινόταν τόσο αυστηροί έλεγχοι στην διακίνηση καυσίμων», ενώ είπε ότι «την επόμενη βδομάδα θα αρχίσουν να δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα επιχειρήσεων όπως σουπερμάρκετ και λοιπά που συλλαμβάνονται να αισχροκερδούν με βάση τον νέο νόμο».

Κατά την άποψή του κ. Γεωργιάδη, «τα μέτρα στήριξης για το ρεύμα θα συμβάλουν και στην πτώση του πληθωρισμού».


epirusblog.gr
5 of 5
Γεωργιάδης: «Η Ευρώπη αργεί και η κυβέρνηση έπρεπε να στηρίξει τον κόσμο»
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 736255784436200422
item